Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Izobraževalnice

Izobraževalnice so intenzivne eno ali več dnevne delavnice oziroma tečaji s fokusom na področju rabe prostega programja (MediaWiki, Pure Data, Blender, 3D tiskanje ...) ter aktualnih tem, povezanih z razvojem spletnih omrežij, intermedijske umetnosti ter novih tehnologij.

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

  • MediaWiki za začetnike in nadaljevalni, Zoran Obradovič
  • Delavnica vizualizacije, Luka Frelih (SI), Paul Popescu (RO), David Veneman (NIZ) in Martin Bricelj Baraga(SI) // Produkcija MoTA Muzej Tranzitornih umetnosti v sodelovanju z Ljudmilo
  • Drupal za začetnike, Luka Frelih in Jaka Železnikar

2010

2009

Ponudba tečajev po dogovoru

Za začetnike

Specifično

Bi radi svojo domačo video kolekcijo spravili na DVD in ta DVD opremili z vsemi funkcijami, ki ste jih vajeni na komercialnih DVDjih? Kako naredite to in še več se boste naučili na naši izčrpni štiridnevni delavnici DVD produkcije.

Bi radi, da si vašo gledališko predstavo, koncert, umetniški dogodek, performans, nastop ali kakšen drug dogodek ogleda čimveč ljudi? Potem je naša delavnica internetnih prenosov kot nalašč za vas. Udeleženci delavnice se boste namreč naučili kako prenašati živo sliko (ali posnetek) in zvok preko interneta. To znanje vam bo omogočilo, da bodo vaše vsebine dostopne vsem, ki imajo dostop do interneta. Tako bo vašo mojstrovino v realnem času lahko spremljal tudi stric iz Amerike.

Odprtokodni program za 3D modeliranje Blender vsebuje vso potrebno funkcionalnost, da je z njim mogoče izdelati 3D interaktivno igro;

Internet in Splet

Obdelava besedil

Linux