Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Queer Operacijski Sistem


Delavnica Queer OS – operacijski sistem za pedre, radikalne buzije in zvedave piflarje 726pix TRAJANJE: 10 ur (3 srečanja)
TERMIN: Sreda, 6. marec 12.–14. ure, četrtek, 7. marec 11.–15. ure in petek, 8. marec 12.–16. ure
MENTOR: Željko Blaće
PODPORA: Luka Frelih
LOKACIJA: Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana

O delavnici

Pridružite se nam v sodelovalno-ustvarjalnem raziskovanju (viharjenju možganov in ustvarjanju prototipov) pri tridnevnem projektu, ki bi lahko predstavljal „pokvirjanje tehnologij“. Z uporabo koncepta Queer OS kot paradigme bomo pogledali, kaj se lahko in kako se „pokvirja“ normativne sisteme. Cilj delavnice je navdihniti ustvarjalno in kritično delo na področju naredi-sam tehnologije, prav tako pa v ospredje postaviti različne družbene, politične, ekonomske in estetske razprave v tehnologiji.

Potek delavnice: Delavnica Queer operacijskega sistema (Queer OS) obsega 3 segmentne module (6., 7., 8. marec): 1. predstavitev udeležencev/-enk, predstavitev koncepta in odprta debata 2. mapiranje idej, pristopov, metod dela in prototipov 3. delo na prototipih, predstavitev, skupinska kritika in viharjenje možganov

O mentorju

Željko Blaće dela na področju digitalnih umetnosti in medijske kulture v zagrebškem Multimedia inštitutu (od leta 1999, kot soustanovitelj), kot programer v internetnem klubu MaMa ter mednarodnih projektih za inštitut Multimedia. Kot udeleženec/govorec/član žirije je sodeloval na mednarodnih medijskih dogodkih in razstavah, razstavljal tudi kot vizualni/medijski umetnik, organiziral večje konference na temo novih medijev, seminarje in delavnice. Kuriral in postavil je razstave: GenArt (2002), Silent*Observers - streaming media and observation practices Rijeka (September 2005) in San Diego (2006), afterMETAphores (2007 - ), CreativeClusters (2008), 'db:ae - database aesthetics (2008). Skupaj z Andreasom Broeckmannom je so-kuriral razstavo runtimeART. Kot raziskovalec na akademiji Jan van Eyck v Maastrichtu je raziskoval percepcijo in posredovanje javnega prostora in razmerij med podobami. Od leta 2006 se posveča raziskovanju fenomenov nakopičene kreativnosti in od leta 2010 kot doktorski kandidat temi pokvirjanja/de-normalizaciji športa.

Prijava

Delavnica je brezplačna in poteka v angleškem/hrvaškem/slovenskem jeziku. S seboj prinesite prenosne računalnike. Število udeležencev je omejeno. Prijave sprejemamo na: delavnica@ljudmila.org.

Delavnica je organizirana v koprodukciji s Festivalom Rdeče Zore in finacirana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.