Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Sintetistična srečanja

Mesečna srečanja sintetistk in sintetistov.

Cikel mesečnih srečanj namenjenih vsem profesionalnim in ljubiteljskim ustvarjalcem v polju modularne sinteze, elektronske glasbe in DIY elektronskih zvočil. Srečanja koordinira umetnik Staš Vrenko. Vsebina dogodkov bo osnovana na željah in zanimanjih sodelujočih, poleg praktičnih produktnih in razvojnih delavnic pa bodo organizirana tudi predavanja gostov s področij elektronske glasbe, zvočnih umetnosti, elektro-tehnike in medijske teorije.

Srečanja

2. srečanje

2 sint srečanje.gif

DATUM: 23. april 2019 | 19.00
LOKACIJA: @ osmo/za, Slovenska 54 (8. nadstropje), Ljubljana

Ker je dolgoročni cilj srečanj vzpostavitev interdisciplinarnih druženj, kjer bo deljenje znanja potekalo v skladu z željami in znanjem posameznih udeležencev, vabimo vse Sintetist/e/ke, da tokrat s seboj prinesejo kakšen kos svoje opreme, nedokončan kit, projekt v povojih, posodo ruskih tranzistorjev, ki so jo našli v kleti starih staršev… kakršenkoli objekt torej, kjer bi potrebovali drug par rok, oči, kakšen nasvet ali zgolj dobro družbo!
Na dogodku bo tokrat na voljo tudi jedkalna oprema za vse, ki bi se preko izdelave enostavnega taktilnega vmesnika za voltage controlled sintetizatorje, želeli spoznati s postopkom jedkanja tiskanih vezij.

1. srečanje

Sint srečanje 1.jpeg

DATUM: 26. marec 2019 | 19.00
LOKACIJA: @ osmo/za, Slovenska 54 (8. nadstropje), Ljubljana

Tokratno srečanje bo v prvi vrsti namenjeno medsebojnemu spoznavanju udeležencev in razmisleku o ciljih bodočih srečanj. Kljub temu, da gre za prvo srečanje, pa bo druženje pospremila tudi delavnica, ki bo zanimiva tako začetnim kot tudi bolj izurjenim sintetistom.
Začeli bi na samem začetku - izdelavi multi-oscilatorja na osnovi CMOS čipa 40106. Namesto dolgotrajnih postopkov izdelave vezij z uporabo perforiranih proto-boardov in/ali CAD programov, se bomo lotili izdelave ročno zrisanih tiskanih vezij. Udeleženci se bodo tekom procesa spoznali z osnovami branja elektronskih shem in datasheet-ov in s procesom izdelave lastnega tiskanega vezja z uporabo foto-postopka in jedkanja.

Udeležba

Srečanja so odprta za širšo zainteresirano javnost. V primeru, da srečanje poteka v obliki praktične delavnice, se, prosimo, najavite na delavnica@ljudmila.org.

Kolofon

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost. Dogodke podpira JSKD in Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana.