Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Delavnica ustvarjanja svoje spletne identitete

Datum delavnice: 7. september 2010

Trajanje: 3 ure med 17. in 20. uro.

Lokacija: Rimska 8, Ljubljana

Danes si zaposleni, ki dela z računalnikom, skoraj več ne more privoščit, da nima spletne prisotnosti. Žal pogosto prihaja do ekstremov kjer nas na internetu sploh ni, ali pa o nas piše preveč, marsikaj kar ne bi želeli, da je na voljo vsem. Cilj delavnice je pripraviti stretegijo spletne prisotnosti udeležencev od osnov uporabe poslovnih socialnih mrež (LinkedIn) do varovanja zasebnosti na Facebooku in kako ločiti svoje zasebno življenje od javnega na obstoječih omrežjih.
Vsebina delavnice

- Strategija spletne prisotnosti: kako nas drugi iščejo, na kaj lahko vplivamo in kako si ustvarjamo prisotnost


- LinkedIn: profesionalna družbena omrežja


- Facebook: varovanje zasebnosti, uporaba, skrb za osebne podatke

- Twitter: osnove in kdaj je uporaben


- Nadgradnja profilov družbenih omrežij: lastni prostor na spletu, lastni blog, domena in kako to povezati v celovito slikoZahtevano predznanja: osnovno znanje angleščine, email račun
.


Mentor:

Jure Čuhalev je strokovnjak za spletne medije, skupnosti in uporabniške vmesnike. Trenutno se ukvarja z razvijanjem in raziskovanjem družbenih medijev kot so Facebook in Twitter, ter inovativnimi uporabami odprtih podatkovnih baz (semantična Wikipedija, OpenStreetMap, itd.) ter razvojem aplikacij nad njihovimi programerskimi vmesniki.

[Jure Čuhalev, blog ]


Prijava na delavnico

Če imate svoj prenosnik, svetujemo da se z njim udeležite delavnice. Število mest je omejeno, zato se prosim prijavite/najavite na: delavnica@ljudmila.org. Izobraževanje je brezplačno.


Program Ljudmila pri KUD France Prešeren Trnovo podpirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in MOL - Oddelek za kulturo.