Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Delavnica vizualizacije

Raziskovalna delavnica vizualizacije in signalnega procesiranja za interaktivne oblikovalce, programerje in arduino frike!

6a00d8341c994053ef00e54f85c25d8834-800wi.png

MENTORJI: Luka Frelih (SI), Paul Popescu (RO), David Veneman (NIZ) in Martin Bricelj Baraga(SI)
TERMINI: 23., 24. in 25. marec 2011 med 17.00 - 20.00
LOKACIJA: Ljudmila, Rimska Cesta 8, 1000 Ljubljana

O delavnici

Za projekt, ki razvija MoTA (Muzeju tranzitornih umetnosti), iščemo navdušence, ki želijo sodelovati na 3-dnevni raziskovalni delavnici na področju obdelave signalov in vizualizacije podatkov. Na tri dnevni delavnici bomo preučili načine zajemanja podatkov iz gibanja, zvoka, GSM-in WiFi-signalov in jih na različne načine vizualizirali.

Program delavnice:

  • 1. dan: Predstavitev projekta in primerov vizualizacije podatkov (Martin Bricelj Baraga in David Veneman). Oblikovale skupine, ki se bodo osredotočile na posamezen tip signalov: Audio in audiovizualni signali, GSM/WiFi-signali in gibanje/ približevanje. Začetek z delom na svojem projektu. Mentorja Luka Frelih in Paul Popescu bosta pomagala pri težavah in zapletih.
  • 2. dan: Vsak udeleženec na kratko opiše dosedanji razvoj in težave, s katerimi se srečuje.
  • 3. dan: Zaključek in predstavitev rezultatov.

Materiali

Na delavnici nudimo vso potrebno tehnično opremo in znanje. Vse, kar potrebujete so računalnik, nekaj izkušenj in navdušenje. Delavnica je namenjena tistim, ki obvladajo osnove programiranja in arduina.

Mentorji

Luka Frelih (SI) je računalniški programer in umetnik, heker s posebno naklonjenostjo prostemu programju in snovalec spletnih strani. Ustanovni član Ljubljanskega laboratorija za digitalne medije Ljudmila in eden od avtorskih sodelavcev projekta Creative Commons Slovenija. Sodeloval je v mnogih projektih, ki povezujejo tehnologijo in umetnost. Je član Makrolaba, ASCII Art Ensemble in pionirskih net.art skupnostnih projektov, ter razvija številne samostojne projekte.

Paul Popescu (RO) deluje kot izumitelj in sodobni umetnik, ukvarja se s konstrukcijo in dekonstrukcijo gospodinjskih aparatov in elektrotehničnimi konstrukcijami. Kot umetnik in tehnični svetovalec je delal v laboratoriju MNAC Muzeja sodobne umetnosti v Bukarešti. Kot kreativni vodja je delal na LiquidPixel na oddelu za interaktivnost, robotiko in multimedijske igrače.Trenutno je zaposlen je kot vodja oblikovanja in inženiringa (na patentiranje čaka njegov Holographic Particle Display ter nekaj drugih patentov za optične rešitve in holografijo za katere je prejel nagrado Ergonomics).

David Veneman (NIZ) je študent interaktivnega oblikovanja na Royal Academy of Art v Haagu. Njegovo delo se osredotoča na raziskovanje meja med virtualnim in fizičnim.

Martin Bricelj Baraga (SI) je intermedijski umetnik in ustanovitelj MoTA Muzeja Tranzitornih umetnosti.

Prijava na delavnico

Prijave sprejemamo na mota.museum@gmail.com do zasedbe prostih mest. V prijavi pripišite, na katere vrste signal se bi radi osredotočili. Delavnica bo potekala v angleškem in slovenskem jeziku. Obisk delavnice je brezplačen!

Produkcija:MoTA Muzej Tranzitornih umetnosti v sodelovanju z LJUDMILO. Delavnica je del izobraževalnega programa MoTA. Projekt podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.