Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Free Flow Musical Data (sl)

Tridnevna delavnica Pure Data programiranja za začetnike.

Free Flow Musical Data.jpg TERMIN: 12. – 14. maj 2014, od 17. – 20. ure
TRAJANJE: 9 ur
MENTORICA: Svetlana Maraš
LOKACIJA: Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana

O delavnici

Delavnica je namenjena glasbenikom in glasbenim navdušencem z malo oziroma nič izkušnjami iz objektnega programiranja. Na tridnevni delavnici, ki jo bo vodila srbska zvočna umetnica Svetlana Maraš, bodo predstavljene osnove programiranja s programom Pure Data, s fokusom na razvijanju vmesnikov za zvočne intervencije in žive performanse, ki jih je mogoče upravljati preko različnih kontrolerjev.

Časovnica

Prvi dan: osnove PD programiranja // spoznavanje imen in funkcij najmanjših PD enot (objects, messages, ... ) // nalaganje, branje in uporaba audio datotek // struktura PD patchov – pošiljanje in sprejemanje message objektov, ustvarjanje sub-patchev in vmesnikov za upravljanje vseh delov znotraj patcha

Drugi dan: ustvarjanje in pisanje zvočnih datotek (tablets in arrays) // ustvarjanje zvočnih samplov, originalnih sekvenc, ritmičnih in melodičnih matric ter ostalih algoritmov za predvajanje ene ali več zvočnih datotek // osnove MIDI in OSC funkcije // adaptacija idej v programski jezik PD // ustvarjanje lastnih zvočnih vmesnikov

Tretji dan: realizacija idej in predstavitev/performans znotraj skupine

O mentorici

Svetlana Maraš je srbska skladateljica in zvočna umetnica. Na beograjski Univerzi za glasbo je študirala glasbeno kompozicijo in diplomirala na oddelku za zvok in nove medije. Čeprav rada raziskuje tudi bolj obskurna področja, kjer se glasba srečava z drugimi oblikami umetnosti, teorije in znanosti, je Svetlana prepoznavna predvsem po svojih živih elektronskih glasbenih improvizacijah, v katerih svoj prenosnik uporablja kot raznovrstno zvočilo, samostojno ali pa v sodelovanju z drugimi glasbeniki (med drugim je nastopala na Espace Multimedia Gantner (Francija), A38 (Budimpešta), Ausland (Berlin), Museum of Contemporary Art (Beograd), Onassis Cultural Center (Atene) itd.). Njena dela pokrivajo širok spekter glasbenega ustvarjanja, od interaktivnih zvočnih instalacij, elektro-akustičnih kompozicij, virtualnih zvočnih okoljih, teorije elektronske glasbe in zvočnih umetnosti, glasbe za gledališče in ostalih konceptualnih zvočnih del.

Prijava in kotizacija

Prijavite se z e-pošto na delavnica@ljudmila.org do zapolnitve mest. Predhodno znanje za udeležbo ni potrebno. S seboj prinesite svoj prenosnik – v kolikor ga nimate, nam to predhodno sporočite. Prispevek za 9 urno delavnico je 15 €. Plačilo pred začetkom delavnice na licu mesta je pogoj za udeležbo na delavnici. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.