Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Rezidenca: Alexandros Kontogeorgakopoulos

Alexandros Kontogeorgakopoulos: 01101110

Alexandros Kontogeorgakopoulos.png

O rezidenci

Od januarja do marca 2019 bomo v prostorih osmo/ze gostili Alexandrosa Kontogeorgakopoulosa, transdisciplinarnega umetnika in raziskovalca, ki deluje na preseku umetnosti, znanosti in tehnologije.

Tekom rezidence bo razvijal svetlobno-zvočno instalacijo 01101110, ki bo reinterpretirala najpreprostejši matematični model računanja. Serija svetlobnih slik in zvok bosta ponazarjala proces razvoja enodimenzionalnega celičnega avtomata - Pravila 110 (oz. Pravila 01101110), ki je najpreprostejši poznan sistem, ekvivalenten univerzalnemu Turingovemu stroju, kar pomeni, da je zmožen simulacije kateregakoli računalniškega algoritma.

Projekt bo Alexandros Kontogeorgakopoulos razvil v sodelovanju s soustanoviteljem oneContinuousLab-a, Odysseasom Klissourasom (Atene).

Časovnica

Digitalni obrok: predstavitev rezidentov

18. januar, 18.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana

Delavnica: Haptic Fader

5. - 6. marec, 17.00 – 21.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana

Končna predstavitev in otvoritev razstave

28. februar, 19.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana

O rezidentu

Alexandros Kontogeorgakopoulos je akademik, glasbenik in umetnik. Kot transdisciplinarni raziskovalec ustvarja na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. Izobraževal se je na področju naravoslovja, inženirstva in glasbe, kar se odraža tudi v naravi njegove ustvarjalne prakse in njegovega raziskovanja znanosti in tehnologije. Po zaključku doktorskega študija v Franciji leta 2008, se je pridružil Cardiff School of Art and Design (CSAD) na metropolitanski univerzi v Cardiffu, kjer kot višji predavatelj predava Zvok in Medijsko teorijo. Njegova umetniška dela, ki vključujejo avdiovizualne nastope, instalacije in kompozicije, so bila predstavljena v Evropi in ZDA. Kot umetnik in raziskovalec pogosto razvija lastno programsko in strojno opremo in raziskuje inovativne tehnične, konceptualne in umetniške pristope.

Je partnerski koordinator mreže EASTN-DC (European Art Science Technology Network - Digital Creativity project), ki je sofinancirana s strani Evropske Unije. Je soustanovitelj StiwdioEverywhere, umetniškega in oblikovalskega studia, ki v slogu digitalnih nomadov deluje potujoč po svetu in oneContinuousLab-a, laboratorijskega studia za transdisciplinarno umetniško raziskovanje s sedežem v Atenah.

https://www.cardiffmet.ac.uk/artanddesign/staff/Pages/alexandroskontogeorgakopoulos.aspx

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol.

Rezidenco sta podprla Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo. Rezidenca je del mreže EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Kreativna Evropa.

Eu flag creative europe co funded pos rgb right web.jpg Eastn-dc.png