Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Rezidenca: Alexandros Kontogeorgakopoulos

Alexandros Kontogeorgakopoulos: Pravilo 01101110

Alexandros Rule 01101110 ver3.jpg

O rezidenci

Od januarja do marca 2019 smo v prostorih osmo/ze gostili Alexandrosa Kontogeorgakopoulosa, transdisciplinarnega umetnika in raziskovalca, ki deluje na preseku umetnosti, znanosti in tehnologije.

Alexandros Kontogeorgakopoulos je tekom rezidence razvijal svetlobno-zvočno postavitev Pravilo 01101110, ki reinterpretira enodimenzionalni celični avtomat - pravilo 110 (oz. Pravilo 01101110). Serija svetlobnih slik in zvok ponazarjata proces razvoja tega najpreprostejšega poznanega sistema, ekvivalentnega univerzalnemu Turingovemu stroju, ki je zmožen simulacije kateregakoli računalniškega algoritma.

Projekt je Alexandros Kontogeorgakopoulos razvil v sodelovanju s soustanoviteljem oneContinuousLab-a Odysseasom Klissourasom.

Časovnica

Digitalni obrok: predstavitev rezidentov

18. januar, 18.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana

Delavnica: Haptic Fader

5. - 6. marec, 17.00 – 20.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana

Razstava

6. – 8. marec in 11. – 15. marec 2019, 19.00 - 21.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana

O rezidentu

Alexandros Kontogeorgakopoulos je akademik, glasbenik in umetnik. Kot transdisciplinarni raziskovalec ustvarja na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. Izobraževal se je na področju naravoslovja, inženirstva in glasbe, kar se odraža tudi v naravi njegove ustvarjalne prakse in njegovega raziskovanja znanosti in tehnologije. Po zaključku doktorskega študija v Franciji leta 2008, se je pridružil Cardiff School of Art and Design (CSAD) na metropolitanski univerzi v Cardiffu, kjer kot višji predavatelj predava Zvok in Medijsko teorijo. Njegova umetniška dela, ki vključujejo avdiovizualne nastope, instalacije in kompozicije, so bila predstavljena v Evropi in ZDA. Kot umetnik in raziskovalec pogosto razvija lastno programsko in strojno opremo in raziskuje inovativne tehnične, konceptualne in umetniške pristope.

Je partnerski koordinator mreže EASTN-DC (European Art Science Technology Network - Digital Creativity project), ki je sofinancirana s strani Evropske Unije. Je soustanovitelj StiwdioEverywhere, umetniškega in oblikovalskega studia, ki v slogu digitalnih nomadov deluje potujoč po svetu in oneContinuousLab-a, laboratorijskega studia za transdisciplinarno umetniško raziskovanje s sedežem v Atenah.

https://www.cardiffmet.ac.uk/artanddesign/staff/Pages/alexandroskontogeorgakopoulos.aspx

Galerija

Alexandros Rule 01101110.jpg
Alexandros Rule 01101110 ver2.jpg

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol.
Zahvala: Odysseas Klissouras, Rampa Lab

Rezidenco sta podprla Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo. Rezidenca je del mreže EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Ustvarjalna Evropa.

Eu flag creative europe co funded pos rgb right web.jpg EASTN-DC logo.png