Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Digitalni obrok: Alexandros Kontogeorgakopoulos in Olivia Kotsifa

Alexandros Kontogeorgakopoulos: Ustvarjalni projekti na stičišču umetnosti, znanosti in tehnologije in Olivia Kotsifa: Družbeni in prostorski vpliv z uporabo bitov, atomov ter sooblikovalskih metodologij

DATUM: 18. januar 2019 | 18.00
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54, 1000 Ljubljana.

Alexandros & Olivia.jpeg

O dogodku

Alexandros Kontogeorgakopoulos: Ustvarjalni projekti na stičišču umetnosti, znanosti in tehnologije.

“Predstavitev bo vezana na polje zvoka, novomedijske umetnosti in oblikovanje digitalnih glasbenih instrumentov. Ustvarjalno kodiranje, interaktivno oblikovanje in digitalna izdelava ponujajo novi generaciji umetnikov odprto dostopen medij za razvijanje svojih ustvarjalnih idej in ustvarjanje tako fizičnih kot digitalnih zvočnih del. Proces izdelave instrumentov, skladanja in nastopanja je končno združen v enovito prakso, ki ponuja izjemen potencial in ustvarjalno svobodo pri ustvarjanju glasbe, obenem pa vpliva tudi na druga področja znanosti in tehnologije. Predstavljeni bodo primeri iz mojih zvočnih del, ki se umeščajo na presečišče umetnosti, znanosti in tehnologije.”

Olivia Kotsifa: Družbeni in prostorski vpliv z uporabo bitov, atomov ter sooblikovalskih metodologij.

"Ali lahko novi načini sodelovanja sodelujejo pri sooblikovanju/soustvarjanju struktur za naše javne prostore? Kako nam lahko tehnologija pomaga preživeti več časa v javnih prostorih na prostem? Predstavitev bo obravnavala idejne zasnove v kontekstu Fab Lab-ov in s pristopom soustvarjanja. Fab Labi so pogosto obravnavani kot platforma za inovativne ideje, ki lahko postanejo komercialne rešitve, od katerih profitirajo podjetja. Lahko pa jih vidimo kot platforme za širše sodelovanje in nove načine vključevanja v oblikovanje in inovacije, ki kažejo na alternativne oblike proizvodnje, vodene s strani uporabnikov."

O rezidentih

Alexandros Kontogeorgakopoulos je akademik, glasbenik in umetnik. Kot transdisciplinarni raziskovalec ustvarja na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. Izobraževal se je na področju naravoslovja, inženirstva in glasbe, kar se odraža tudi v naravi njegove ustvarjalne prakse in njegovega raziskovanja znanosti in tehnologije. Po zaključku doktorskega študija v Franciji leta 2008, se je pridružil Cardiff School of Art and Design (CSAD) na metropolitanski univerzi v Cardiffu, kjer kot višji predavatelj predava Zvok in Medijsko teorijo. Njegova umetniška dela, ki vključujejo avdiovizualne nastope, instalacije in kompozicije, so bila predstavljena v Evropi in ZDA. Kot umetnik in raziskovalec pogosto razvija lastno programsko in strojno opremo in raziskuje inovativne tehnične, konceptualne in umetniške pristope.

Je partnerski koordinator mreže EASTN-DC (European Art Science Technology Network - Digital Creativity project), ki je sofinancirana s strani Evropske Unije. Je soustanovitelj StiwdioEverywhere, umetniškega in oblikovalskega studia, ki v slogu digitalnih nomadov deluje potujoč po svetu in oneContinuousLab-a, laboratorijskega studia za transdisciplinarno umetniško raziskovanje s sedežem v Atenah.

https://www.cardiffmet.ac.uk/artanddesign/staff/Pages/alexandroskontogeorgakopoulos.aspx

Olivia Kotsifa je diplomirana arhitektka in oblikovalka z delovnimi izkušnjami v Atenah in Barceloni. Zanima jo predvsem sooblikovanje in soizdelava delovnih in izobraževalnih okolij prihodnosti. Delovala je kot raziskovalka in višja predavateljica na Cardiff School of Art and Design v Veliki Britaniji, kjer je soustanovila Fab Lab Cardiff, raziskovalno in izobraževalno ustvarjalno vozlišče za študente, raziskovalce in širšo javnost. Olivia je del DecodeFabLab v Atenah. Verjame v koristen vpliv mobilnosti na prihodnost izobraževanja in dela. Ideji mobilnosti sledi tudi v svojem raziskovalnem, oblikovalskem in svetovalskem delu.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol.

Rezidenco sta podprla Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo. Rezidenca je del mreže EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Kreativna Evropa.

Eu flag creative europe co funded pos rgb right web.jpg Eastn-dc.png