Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Rezidenca: A. Kontogeorgakopoulos & Olivia Kotsifa

Alexandros Kontogeorgakopoulos: 01101110 in Olivia Kotsifa: Outdoor workspace
Olivia-kotsifa-outdoor-furniture-1.jpg

O rezidenci

Od januarja do marca 2019 bomo v prostorih osmo/ze gostili umetnika in raziskovalca Alexandrosa Kontogeorgakopoulosa in arhitektko Olivio Kotsifo, ustanovitelja StiwdioEverywhere, umetniškega in oblikovalskega studia, ki v slogu digitalnih nomadov deluje potujoč po svetu.

Alexandros Kontogeorgakopoulos bo tekom rezidence razvijal svetlobno-zvočno instalacijo 01101110, ki bo reinterpretirala najpreprostejši matematični model računanja. Serija svetlobnih slik in zvok bosta ponazarjala proces razvoja enodimenzionalnega celičnega avtomata - Pravila 110 (oz. Pravila 01101110), ki je najpreprostejši poznan sistem, ekvivalenten univerzalnemu Turingovemu stroju, kar pomeni, da je zmožen simulacije kateregakoli računalniškega algoritma.

Olivia Kotsifa bo v času rezidence razvijala projekt Outdoor workspace. Oblikovala bo modularno pohištvo, ki bo uporabljeno v kontekstu mednarodnega hekersko-umetniškega tabora PIFcamp. Možnosti delovnih okolij prihodnosti vidi v prožnosti, mobilnosti in predvsem v bližini narave.

Časovnica

Digitalni obrok: predstavitev rezidentov

18. januar, 18.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana

Delavnica: Force feedback fader

20. - 21. februar, 17.00 – 21.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana

Končna predstavitev in otvoritev razstave

28. februar, 19.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana

O rezidentih

Alexandros Kontogeorgakopoulos je akademik, glasbenik in umetnik. Kot transdisciplinarni raziskovalec ustvarja na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. Izobraževal se je na področju naravoslovja, inženirstva in glasbe, kar se odraža tudi v naravi njegove ustvarjalne prakse in njegovega raziskovanja znanosti in tehnologije. Po zaključku doktorskega študija v Franciji leta 2008, se je pridružil Cardiff School of Art and Design (CSAD) na metropolitanski univerzi v Cardiffu, kjer kot višji predavatelj predava Zvok in Medijsko teorijo. Njegova umetniška dela, ki vključujejo avdiovizualne nastope, instalacije in kompozicije, so bila predstavljena v Evropi in ZDA. Kot umetnik in raziskovalec pogosto razvija lastno programsko in strojno opremo in raziskuje inovativne tehnične, konceptualne in umetniške pristope. Je partnerski koordinator mreže EASTN-DC (European Art Science Technology Network - Digital Creativity project), ki je sofinancirana s strani Evropske Unije in soustanovitelj oneContinuousLab, laboratorijskega studia za transdisciplinarno umetniško raziskovanje s sedežem v Atenah.

https://www.cardiffmet.ac.uk/artanddesign/staff/Pages/alexandroskontogeorgakopoulos.aspx

Olivia Kotsifa je diplomirana arhitektka in oblikovalka z delovnimi izkušnjami v Atenah in Barceloni. Zanima jo predvsem sooblikovanje in soizdelava delovnih in izobraževalnih okolij prihodnosti. Delovala je kot raziskovalka in višja predavateljica na Cardiff School of Art and Design v Veliki Britaniji, kjer je soustanovila Fab Lab Cardiff, raziskovalno in izobraževalno ustvarjalno vozlišče za študente, raziskovalce in širšo javnost. Olivia je del DecodeFabLab v Atenah. Verjame v koristen vpliv mobilnosti na prihodnost izobraževanja in dela. Ideji mobilnosti sledi tudi v svojem raziskovalnem, oblikovalskem in svetovalskem delu.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol.

Rezidenco sta podprla Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo. Rezidenca je del mreže EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Kreativna Evropa.

Eu flag creative europe co funded pos rgb right web.jpg Eastn-dc.png