Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

V živo kodirani vplivi: delavnica kodiranja v živo

Coding rehearsal 2019.jpg

foto: Özcan Ertek

DATUM: petek, 14. maj 2021 | 15.00-18.00
LOKACIJA: osmo/za (8. nadstropje), Slovenska 54, Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org, do 13. maja

Opis delavnice

Bruno Gola je eden najbolj uveljavljenih live coderjev. V okviru rezidenčnega bivanja pri Društvu Ljudmila bo ustvaril interaktivno in posebej za osmo/zo narejeno avdiovizualno instalacijo Co-op{Codes}, ki jo navdihuje estetika dogodkov kodiranja v živo.
Obiskovalci bodo lahko na njeno delovanje vplivali s kodiranjem v živo in neposredno s svojimi mobilnimi napravami ali z napravami, ki bodo na voljo v okviru instalacije. Okolje, ki se uporablja za to interakcijo, je zgrajeno skupaj z instalacijo, in sicer kot domensko specifičen jezik (DSL). V času rezidence bo Gola izvedel delavnico, na kateri bosta predstavljena delovanje instalacije ter potek uporabe DSL za kodiranje v živo.

Prijave

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Udeleženci delavnice s seboj prinesejo prenosnik s poljubnim operacijskim sistemom. Prijave sprejemamo do četrtka, 13. maja na: delavnica@ljudmila.org. Udeležba na delavnici je brezplačna, število mest je omejeno.

O rezidentu

Bruno Gola je zvočni umetnik in heker iz São Paula v Braziliji. Trenutno živi v Berlinu, kjer je študiral umetnost in medije na berlinski Univerzi za umetnost pod mentorstvom Alberta de Campa in Joachima Sauterja. Gradi zvočne instalacije in v živo nastopa v različnih formatih, kot so live coding, avdiovizualna generativna dela in živa elektronska glasba, pri čemer za vsako priložnost običajno sam sestavi strojno in programsko opremo. Gola je velik zagovornik proste programske opreme in sodeluje pri različnih projektih, kot je okolje SuperCollider. Večino programske opreme, ki jo napiše, objavi, zato da bi lahko z njo ustvarjali tudi drugi umetniki.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost

Rezidenco so podprli Ministrstvo za kulturo, MOL – Oddelek za kulturo. Rezidenca je del projekta On-the-fly, ki ga sofnancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

ALGOPOLIS logptipi.jpg