Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Bruno Gola : Interaktivna instalacija

Co-op{Codes}, interaktivna instalacija kodiranja v živo Live arkaoda.jpg
foto: ChunLi Wang

DATUM: 10.-15. maj 2021 | 13.00-19.00
LOKACIJA: osmo/za (8. nadstropje), Slovenska 54, Ljubljana

Opis instalacije

V času rezidenčnega bivanja namerava Gola s pomočjo kodiranja v živo (live coding) izdelati instalacijo Co-op{Codes} na podlagi domensko specifičnega jezika in v okolju SuperCollider. Obiskovalci lahko sodelujejo in spreminjajo instalacijo, tako da urejajo kodo s spletnim vmesnikom, izdelanim po meri, ki ga je mogoče upravljati z brskalnikom. Vmesnik je močno povezan z okoljem, ki se uporablja za zagon namestitve, kar olajša eksperimentiranje s kodiranjem v živo, ne da bi se izgubili pri vzpostavljanju razvojnih okolij ali zaradi napak v sintaksi.

Namen instalacije je opogumiti tako izkušene kot tudi manj izkušene obiskovalce, da se poigrajo z različnimi tehnikami ustvarjalnega kodiranja, hkrati pa lahko v realnem času opazujejo rezultate svojih sprememb.

O rezidentu

Bruno Gola je zvočni umetnik in heker iz São Paula v Braziliji. Trenutno živi v Berlinu, kjer je študiral umetnost in medije na berlinski Univerzi za umetnost pod mentorstvom Alberta de Campa in Joachima Sauterja. Gradi zvočne instalacije in v živo nastopa v različnih formatih, kot so live coding, avdiovizualna generativna dela in živa elektronska glasba, pri čemer za vsako priložnost običajno sam sestavi strojno in programsko opremo. Gola je velik zagovornik proste programske opreme in sodeluje pri različnih projektih, kot je okolje SuperCollider. Večino programske opreme, ki jo napiše, objavi, zato da bi lahko z njo ustvarjali tudi drugi umetniki.

Avtor: Bruno Gola
Tehnično svetovanje: Luka Frelih
Tehnična podpora: Valter Udovičić
Odnosi z javnostmi: Tjaša Pureber, Dare Pejić
Lektura: Nataša Martina Pintarič (SL), Jana Renee Wilcoxen (EN)
Produkcija: Dare Pejić
Zahvale: KiD PiNA, Aksioma - Zavod za sodobne umetnosti, Luka Prinčič, Flavio Amieiro, Vesna Bukovec

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost

Rezidenco so podprli Ministrstvo za kulturo, MOL – Oddelek za kulturo. Rezidenca je del projekta On-the-fly, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

ALGOPOLIS logptipi.jpg