Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Staš Vrenko

Staš Vrenko: Praktična predstavitev postavitve Veznik

Datum: Ponedeljek, 10. oktober, ob 19.00
Lokacija: @ MoTA LAB, Celovška 42, Ljubljana Kat 26124-copy.jpg Vljudno vabljeni na krajši uvod v modularne sintetizatorje Staša Vrenka in praktično predstavitev interaktivne postavitve Veznik. Vrenko bo predstavil svojo lastno izkušnjo z modularci in idejo nastanka instalacije, s poudarkom na delovanju osnovnih modulov šestih sintetizatorjev Veznik, ki so hkrati bazični členi skoraj vsakega spodobnega modularnega sintetizatorja (VCO, LFO, filter, sampler, clock, sekvencer, ...) in FM modulih, ki igralcem omogočajo manipulacijo in ponovno emitiranje zvoka, zajetega preko radijskih sprejemnikov. Po domače povedano - udeležba praktične predstavitve je odlična priložost, da se popolni amaterji spoznate s svetom modularnih sintisajzerjev, za poznavalce pa možnost, da jih, prepleteni v radijskem etru tudi preizkusite.

Ker je ponedeljek hkrati zadnji dan razstave Sonični pavilijon pa je obisk predavanja odličen izgovor, da si razstavo tik pred zaprtjem tudi ogledate.

Digitalni obrok poteka v sodelovanju z Zavodom Projekt Atol in Muzejem tranzitornih umetnosti MoTA / Festival Sonica, s podporo Ministrstva za kulturo in Oddelekom za kulturo Mestne občine Ljubljana.