Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Malevičeve strune

Delavnica izdelovanja improviziranega glasbila na kateri si lahko vsak udeleženec izdela svoj unikaten glasbeni inštrument v duhu Malevičevih abstraktnih geometričnih slik String Plates Malevich.jpg

DATUM: 12. in 13. november// 17.00 – 21.00
MENTOR: Yuri Landman
LOKACIJA: Ljudmila, Rimska 8, 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

O delavnici

Na delavnici bo Landman udeležence vodil skozi proces izdelavanja in oblikovanja unikatnega glasbila iz prekrižanih strun, ki inspiracijo črpa iz slavnih abstraktnih geometričnih slik Kazimirja Malevicha.

Poleg vizualne atraktivnosti glasbil, križanje strun omogoča zelo raznolik spekter zvokov, ki spominjajo na kitajske gonge, indonezijske gamelane in strašljive kovinske zvoke iz grozljivk. Na osnovno serijo strun lahko polagamo še metalne plošče in dodatne strune ter tako pridobimo še vrsto novih zvenov, tiste najbolj zveneče točke pa na koncu barvno označimo in pripišemo navodila za igranje. Ker je glasbilo električno, ga je moč vključiti tudi v kitarski ojačevalec in zvok še dodatno oplemenititi.

V sklopu krajše delavniške rezidence v Ljubljani bo Yuri izvedel tudi delavnico izdelovanja kalimbe in praktično predstavitev hekanja trdega diska.

Prijava

Prispevek za dvodnevno delavnico (skupaj 8 ur) znaša 35€, ki ga udeleženci poravnajo pred začetkom delavnice. Cena predstavlja izključno stroške materiala, izdelki ostanejo v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, predhodno znanje ni potrebno. Prijave zbiramo na delavnica@ljudmila.org do zapolnitve mest!

V sodelovanju z: MoTA - Muzej tranzitornih umetnostih, Festivalom Sonica in Zavod Projekt Atol (zanj Uroš Veber).
Projekt sta podprla Ministrstvo za kulturo RS in Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana.