Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Live coding 101

Live coding 101

Glasbena delavnica v okolju Mercury z mentorjem Timom Hooglandom na festivalu Algopolis

DATUM:
Petek, 6. maj 2022: 17.00-20.00

LOKACIJA:
osmo/za (8. nadstropje), Slovenska 54, Ljubljana

PRIJAVE IN VEČ INFORMACIJ: do srede, 4. maja, na delavnica@ljudmila.org (Tine)

Delavnica je namenjena mlajšim od 25 let, predhodno znanje ni potrebno. Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno. Na delavnico prinesite svoj laptop in slušalke.

Algopolis ležeči4 sm.png

Opis delavnice

Spoznajte vznemirljivi svet live coding glasbe na intenzivni enodnevni delavnici!

Timo Hoogland vas bo uvedel v Mercury, okolje za kodiranje v živo, ki je odlična odskočna deska za spoznavanje s čudovitimi svetovi live codinga, kreativnega kodiranja, algoritemske kompozicije, elektronske glasbe in Algorave scene.

Mercury je minimalističen in človeku berljiv jezik, ki omogoča hitro izražanje pri komponiranju, izvajanju in komunikaciji glasbe, kodirane v živo. Na delavnici se boste med drugim naučili generiranja ritmov iz algoritmov, predvajali sample iz računalnika, sintetizirali zvok, kodo pa boste lahko spreminjali kar med izvajanjem in slišali spremembe v realnem času.

Galerija

KAT3505.jpg KAT3496.jpg KAT3570.jpg KAT3566.jpg KAT3592.jpg

Foto: Katja Goljat

O mentorju

Timo Hoogland je nizozemski računalniški umetnik, live coder, glasbenik in predavatelj, ki kodira eksperimentalno elektronsko plesno glasbo in razvija generativne avdiovizualne kompozicije, instalacije in performanse.

V okviru magistrskega študija oblikovanja glasbe na Univerzi v Utrechtu je razvil okolje Mercury kot pripomoček za raziskovanje in snovanje algoritemskih tehnik komponiranja in generativnih vizualizacij za live coding nastope. Je aktiven član live coding skupnosti v Utrechtu, kjer z Creative Coding Utrecht in Netherlands Coding Live organizira delavnice, srečanja in Algorave.

Timo Hoogland-performance-horizontal credit-Zuzanna-Zgierska 1280-850px.png

Prijave

Prijave zbiramo do srede, 4. maja, na delavnica@ljudmila.org (Tine). Število mest je omejeno.

on-the-fly

on-the-fly je projekt za spodbujanje prakse kodiranja v živo, performativne tehnike, ki se osredotoča na pisanje algoritmov med nastopom, tako da je tisti, ki piše, del algoritma. Kodiranje v živo se večinoma uporablja za ustvarjanje glasbe ali slik, vendar sega tudi onkraj tega. Naši cilji so podpiranje izmenjave znanja med skupnostmi, vključevanje v kritična razmišljanja, spodbujanje uporabe in razvoja odprtokodnih orodij ter približevanje kodiranja v živo novemu občinstvu. Projekt poteka od oktobra 2020 do septembra 2022, sofinancira ga program Ustvarjalna Evropa, vodi pa ga Hangar v sodelovanju z ZKM | Center for Art and Media Karlsruhe, društvom Ljudmila in Creative Coding Utrecht.

Partnerji: Hangar Barcelona (ES), ZKM Center for Art and Media Karlsruhe (DE), Creative Coding Utrecht (NL), Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost (SI). Pridružen partner ZKM: Institute for Music Informatics and Musicology at Karlsruhe University of Music.

Kolofon

Organizacijska ekipa/produkcija: Katja Pahor, Tine Vrabič, Anže Zorman, Luka Frelih, Jan Drozg, Robert Mohorič, Valter Udovičić, Črt Trkman, Miha Zupan

Celostna podoba: Eva Popit
Foto in video dokumentacija: Katja Goljat, Maj Vrenko

Produkcija: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost
Koprodukcija: Creative Coding Utrecht, ZKM Karlsruhe, Hangar, Cukrarna.bar, osmo/za

Medijska partnerja: Radio Študent, Tam-tam
Zahvale: Tadej Droljc, Nina Hudej, Nina Kodrič, Zavod Projekt Atol, Maruša Račič, Roger Pibernat

Dogodek je del projekta On-the-fly, ki je sofinanciran s strani Evropske unije v okviru programa Ustvarjal-na Evropa. Dogodek podpirata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za javno upravo Republike Sloveni-je.

Algopolis22-logotipi-final.jpg