Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Laserske zvočne slike

Delavnica izdelovanja in upravljanja laserskih projektorjev iz CD mehanizma.

Laser tags.jpeg

DATUM: 6. in 7. november 2019 | od 17. – 20. ure
MENTORJA: Alberto Novello & Luka Frelih
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54 (8. nadstropje), 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

O delavnici

Udeleženci dvodnevne delavnice bodo spoznali pomen strojne in programske opreme namenjene upravljanju laserjev. Z uporabo odprtokodne programske opreme kot je Max/MSP, Supercollider ali Pure Data se bodo udeleženci seznanili z ustvarjanjem in manipulacijo laserskih oblik v realnem času in se naučili njihove avtomatizacije glede na glasbene parametre za nastopanje v živo. Izdelano orodje bodo udeleženci uporabili za skupni VJ nastop ali instalacijo, sistem pa bo zanje uporaben tudi za morebitne prihodnje lastne umetniške projekte.

Udeleženci prinesejo s sabo računalniški ali modularni sintesajzer. Prav tako je zaželeno, da prinesejo svoj stari CD ali DVD pogon ter poceni računalniške zvočnike z namenom hekanja in ustvarjanja projektorjev. Vsa potrebna orodja in ostali materiali bodo na voljo.

O mentorjih

Luka Frelih je računalniški programer in umetnik, heker s posebno naklonjenostjo prostemu programju in snovalec spletnih strani. Ustanovni član Ljubljanskega laboratorija za digitalne medije Ljudmila je danes predsednik Društva Ljudmila. Sodeloval je v mnogih projektih, ki povezujejo tehnologijo in umetnost. Član Theremidi Orchestra, Makrolaba, ASCII Art Ensemble in pionirskih net.art skupnostnih projektov: 7-11, Refresh, Remote-C. Sprogramiral instant ASCII kamero, net.art generator in več kot en spletni kartografski vmesnik za mobilne radijsko povezane GPS agente. Od leta 2015 pomaga pripravljati in sodeluje na PIFCamp-ih v Trenti. Od leta 2017 pa soustvarja OSMO/ZA, nov prostor za razvojno umetnost v Ljubljani.

Alberto Novello je raziskovalec, skladatelj in vizualni umetnik. V svoji praksi ustvarja analogne in digitalne multimedijske konstrukte, v katerih se ukvarja s koncepti nestabilnosti, napake in ekspresije. Diplomiral je iz nuklearne fizike na Univerzi v Trstu in na Institute of Sonology, na temo elektroakustične kompozicije pa je doktoriral na Tehniški univerzi v Eindhovenu. Njegova dela so bila predstavljena na festivalih Amsterdam Dance Event, Beneškem biennalu, Impuls Tanz Vienna, Seoul International Music Festival, Emu Fest Roma, Monaco Electroacoustique, New York Computer Music Festival, Rewire Festival idr.

Prijave

Kotizacija, ki krije stroške materialov za delavnico znaša 12 € in mora biti poravnana na mestu, pred začetkom delavnice. Končni izdelek ostane v vaši lasti. Število udeležencev je omejeno, zato se, prosimo, prijavite/najavite na delavnica@ljudmila.org.

Kolofon

Izobraževalni program laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila podpirajo Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol), Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in mreža EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Ustvarjalna Evropa.

Eu flag creative europe co funded pos rgb right web.jpg EASTN-DC logo.png