Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Interaktivne e-tekstilije

Delavnica izdelovanja orodij in interkativnih elektronskih tekstilij z letošnjo umetniško rezidentko Irene Posch.

Irene delavnica.jpg

DATUM: 11. in 12. september | 17.00 – 21.00
MENTOR: Irene Posch
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54, 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

O delavnici

Na delavnici se bodo udeleženci lotili izdelave lastnih e-tekstilnih orodij in se pobliže spoznali s svetom e-tekstilij v kontekstu rezidenčnega projekta. Delavnica bo osredotočena na ustvarjanje interaktivnih knjižnih strani, ki bodo služile kot izhodišče za posamezne ideje in pripovedovanje zgodbe z e-tekstilijami.

1. dan

  • predstavitev projekta, uvod v e-tekstilne materiale, orodja in možnosti
  • izdelava lastnih e-tekstilnih orodij
  • (opcijsko: uvod v elektroniko)


2. dan

  • oblikovanje ideje in praktično raziskovanje koncepta interaktivnih knjig
  • oblikovanje in izvedba interaktivnih knjig
  • predstavitev rezultatov

O mentorici

Irene Posch je avstrijska umetnica in raziskovalka, z izobrazbo v medijski produkciji in računalništvu. V svojem umetniškem ustvarjanju raziskuje integracijo tehnološkega razvoja ter področji umetnosti in obrti, ter preučuje kulturne in estetske posledice tega. Sodelovala je z Ars Electronica Futurelab-om, kjer je oblikovala in realizirala interaktivne eksponate in razstave ter kot samostojni izvajalec tehnoloških in raziskovalnih projektov. Poučuje na Univerzi za umetnost in industrijsko oblikovanje v Linzu in na oddelku za nove medije – tehnologijo – kulturo Univerze v Celovcu. V letih 2012 in 2014 je bila rezidenčna umetnica Inštituta za nestabilne medije V2 v Rotterdmu (NL) in Eyebeam Art & Technology centra v New Yorku (skupaj z Ebru Kurbak). Trenutno zaključuje doktorat na Inštitutu za oblikovanje in tehnologijo Dunajske tehnične univerze.

Prijava

Kotizacija za delavnico znaša 5 € in mora biti poravnana na licu mesta pred začetkom delavnice. Kotizacija krije stroške materialov, končni izdelek ostane v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleščini. Število udeležencev je omejeno, zato se, prosimo, prijavite/najavite na delavnica@ljudmila.org.

Kolofon

Izobraževalni program laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila (zanj Tina Dolinšek) podpira Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol) in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo. Rezidenco sta podprla tudi Avstrijski kulturni forum in JSKD.

Rezidenca je del mreže EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Kreativna Evropa.

Eu flag creative europe co funded pos rgb right web.jpg Eastn-dc.png ÖKF Logo.jpg