Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Hidden Sounds (sl)

Delavnica amplifikacij malih, skritih zvokov in ustvarjanja lastnih kontaktnih mikrofonov z britanskim mojstrom v okviru Festivala Sonica .

Patterson hidden.jpg DATUM: Sreda, 27. november, od 10. do 17. ure (s premorom za kosilo)
MENTOR: Lee Patterson
LOKACIJA: Ljudmila, Rimska 8, 1000 Ljubljana

O delavnici

Delavnica Skriti zvoki bo predstavila metodo priznanega britanskega glasbenika, improvizatorja in zvočnega umetnika Leeja Pattersona, enega vodilnih na področju zvočenja malih zvokov in šumov, na področju snemanj terenskih in ambientalnih zvokov ter na področju ozvočevanj določenih tihih procesov, ki jih Patterson mojstrsko povleče na plano slišnega. Delavnica bo uvod v njegovo metodo zvočenj malih in neslišnih zvokov preko kontaktnih mikrofonov in kitarskih magnetov, obtem pa bo tudi delavnica o izgradnji lastnega kontaktnega mikrofona.

O mentorju

Lee Patterson je manchestrski glasbenik in zvočni umetnik, resnično precej obseden z zvoki iz narave in z zvokom samim, takšnim, ki potuje skozi druge medije, ne le zrak; skozi vodo, kovinske ograje, betonske mostove in podobno. Njegovo delo vključuje improvizirano glasbo, snemanje zvokov iz okolja, filmsko glasbo in instalacije. Lee Patterson poskuša razumeti svojo okolico z uporabo pomožnega in golega ušesa. V svoji karieri je posnel že več kot dvajset plošč, sodeloval z različnimi improvizatorji, skladatelji, filmarji in zvočnimi umetniki. Med njimi so znameniti zvočni umetnik Max Eastley, britanski glasbenik, novinar in teoretik David Toop, ena najbolj prodornih mlajših zvočnih umetnikov Ben Gwilliam in Toshiya Tsunoda ter mlajši britanski filmar Luke Fowler, letošnji nominiranec za Turnerjevo nagrado. Patterson je skupaj s japonskim zvočnim in vizualnim ustvarjalcem Tetsuyo Umedo ter francoskim pihalcem Xavierjem Charlesom del tria Atmosperique. Na festivalu Densites v Franciji so oktobra nastopili skupaj z domačo vokalistko in plesalko Ireno Tomažin, s katero bosta na festivalu premierno izvedla nastop za glas, ozvočeni glas, ozvočene predmete in procese.

Prijava

Cena delavnice je 15€. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, mikronofoni ostanejo v vaši lasti. Prijava na motainfo1@gmail.com. V kolikor imate zvočno snemalko, jo prosim prinesite s seboj.

Produkcija: MoTA- Museum of Transitory Art
Koprodukcija: LJUDMILA

Dogodke v sklopu festivala Sonica podpirata MOL - oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.