Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Artist-in-Residence: Dmitry Morozov

Dmitry Morozov ::vtol:: Stupa
Mehanska zvočna instalacija

O projektu

Med svojim enomesečnim bivanjem v sklopu Ljudmiline umetniške rezidence je Dmitry Morozov :: vtol :: izdelal prvo mehanično instalacijo z imenom Stupa, del nove serije umetniških projektov, ki raziskujejo teme, kot so gravitacija, stabilnost, kaos in samoorganizacija. Stupa deluje v dveh različnih fazah - stabilnost in kaos. Takoj ko naprava doseže stanje stabilnosti, ta nemudoma preide v nestabilno, kaotično fazo, in spet nazaj, kar stroj ohranja v neprekinjeni neskončni zanki med obema stanjema. Stroj je opremljen z digitalnim žiroskopom, ki posreduje informacije o položaju stroja v prostoru in prevaja njegovo gibanje v zvok. Stupa.jpg

Časovnica

Nastop

22. september 2017, 20.00 @ Cirkulacija 2, Ljubljana
V organizaciji kolektiva Cirkulacija 2 je ::vtol:: izvedel AV nastop za 4 računalnike in 1 pametni telefon.

Delavnica Kliker

26. in 27. september 2017 @ Laboratorij Rampa, Ljubljana

Končna predstavitev projekta

29. september 2017, 18.00 @ Ljudmila Lab, Slovenska 54, Ljubljana

O umetniku

Dmitry Morozov aka ::vtol:: je leta 1986 v Moskvi rojeni in delujoči novomedijski umetnik, glasbenik, zvočni inžinir in oblikovalec zvočnih sistemov. V svojih projektih združuje polja robotike, zvočnih umetnosti in znanost. V začetku drugega tisočletja je pričel nadgrajevati svoje glasbene projekte ter izumljati DIY glasbila na osnovah circuit-bendinga; aktiven je tudi na področju AV instalacij in promociji DIY filozofije, svoje bogato znanje pa redno deli na predavanjih in delavnicah širom sveta. Za svoje delo je na Ars Electronici v Linzu prejel 2 častni omembi, svoje delo pa redno predstavlja na mnogih novomedijskih mednarodnih festivalih (CTM in Archstoyanie v Nemčiji, Bent v New Yorku, Geek Picnic v Moskvi in St. Petersburgu) ter drugih referenčnih prizoriščih (NCCA, MMOMA, Central Exhibition Hall Manege, Laboratoria Art&Science Space, Electromuseum, Garage museum of contemporary art (Moskva), ZKM (Nemčija) in Boulder Museum of Contemporary Art). Za svoje delo je prejel nagradi Laureate of Sergei Kuryokhin (2013) in Prix Cube ( 2014), razstavljal je tudi na 4. Bienalu sodobne umetnosti v Moskvi. Na domačih tleh pa ga poznamo predvsem po njegovem rednem sodelovanju s kolektivom Cirkulacija 2.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost (zanj Tina Dolinšek) in Zavod Projekt Atol (zanj Uroš Veber).

Program Ljudmile podpira Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol) in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo. Rezidenco je podprl tudi JSKD.