Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Kliker

Delavnica izdelovanja preprostega vmesnika/sintetizatorja zvoka z letošnjim umetniškim rezidentom.

DSC06632.jpg DATUM: 26. in 27. september | 17.00 – 20.00
MENTOR: Dmitry Morozov ::Vtol::
LOKACIJA: Rampa Lab, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

O delavnici

Na delavnici bodo udeleženci iz računalniške miške sestavili preprost sintetizator zvoka za eurorack. Modul bo sestavljen iz mini-jack vhoda in square-wave nizkofrekvenčnega oscilatorja (LFO), oba pa bosta vplivala na klikanje miške.

Glavna ideja delavnice je z uporabo resnično enostavnih orodij in materialov izdelati preprost vmesnik med sintetizatorjem in računalnikom ter torej povezati dva svetova - analognega in digitalnega. Delavnici bo sledil krajši “klikarski” jam session bodisi s sinti ali z uporabo Youtuba in ostalih prostodostopnih zvočnih knjižnic.

Udeleženci naj s seboj prinesejo svoje prenosnike in - v kolikor ga imajo - svoj Eurorack sistem.

O mentorju

Dmitry Morozov ::Vtol:: je leta 1986 v Moskvi rojeni in delujoči novomedijski umetnik, glasbenik, zvočni inžinir in oblikovalec zvočnih sistemov. V svojih projektih združuje polja robotike, zvočnih umetnosti in znanost. V začetku drugega tisočletja je pričel nadgrajevati svoje glasbene projekte ter izumljati DIY glasbila na osnovah circuit-bendinga; aktiven je tudi na področju AV instalacij in promociji DIY filozofije, svoje bogato znanje pa redno deli na predavanjih in delavnicah širom sveta.

Za svoje delo je na Ars Electronici v Linzu prejel 2 častni omembi, svoje delo pa redno predstvalja na mnogih novomedijskih mednarodnih festivalih (CTM in Archstoyanie v Nemčiji, Bent v New Yorku, Geek Picnic v Moskvi in St. Petersburgu) ter drugih referenčnih prizoriščih (NCCA, MMOMA, Central Exhibition Hall Manege, Laboratoria Art&Science Space, Electromuseum, Garage museum of contemporary art (Moskva), ZKM (Nemčija) in Boulder Museum of Contemporary Art). Za svoje delo je prejel nagradi Laureate of Sergei Kuryokhin (2013) in Prix Cube ( 2014), razstavljal je tudi na 4. Bienalu sodobne umetnosti v Moskvi. Na domačih tleh pa ga poznamo predvsem po njegovem rednem sodelovanju s kolektivom Cirkulacija 2.

Prijava

Kotizacija za delavnico znaša 8 € in mora biti poravnana na licu mesta pred začetkom delavnice. Kotizacija krije stroške materialov, končni izdelek ostane v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleščini. Število udeležencev je omejeno, zato se, prosimo, prijavite/najavite na delavnica@ljudmila.org.

Kolofon

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol v sodelovanju z laboratorijem Rampa/Zavod Kersnikova. S podporo Ministrstva za kulturo, Oddelkom za kulturo Mestne občine Ljubljana in JSKD.