Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Ali Bramwell

Ali Bramwell: Predstavitev umetnice
Datum: Sreda, 14. marec, ob 19. uri

Bramwell 2.jpg

Ali Bramwell uporablja performativne strategije kot kritično taktiko vgrajeno znotraj mešane ekonomije diskurzivnih post-medijskih praks, kjer materialnost in kontekst igrata enakovredno ključni vlogi. Performans je v vlogi aktivatorja ali katalizatorja znotraj okvira instalacije ali kiparskega dogodka. Razprava o nekaj delih pokaže, kje se kinetični potencial aktivira preko teles/a kot mehanskega elementa/ov znotraj večjega strukturnega ali de-strukturnega cilja. Aktivirana skulptura, ustvarjena ali uničena, ali oboje.

* * *

Ali Bramwell je umetnica rojena v Aucklandu na Novi Zelandiji (1969), ki trenutno živi in ustvarja v Sloveniji potem, ko je bila gostja rezidenčnega programa Centra sodobnih umetnosti Celje v letu 2011. Ustvarja na področju kiparstva, instalacij in performansa in od leta 2000 naprej ustvarja redne razstave, performanse in javne projekte v mednarodnih okvirih. Njeni projekti vključujejo trajno javno kiparsko delo v Nemčiji; Schema 2005, Etwas verloren 2009 pri Subdokumenta v Sarajevu, Attachment drawing 2011 pri Quartair Contemporary Art Initiatives v Haagu, Propositional architecture 2010 ter Artisterium 3 v Tbilisiju. Leta 2001 je diplomirala je iz likovnih umetnosti v Novi Zelandiji in je aktivna tudi kot pisateljica in neodvisna kustosinja. V letu 2011 je bila nagrajena za selektorske zasluge na najprestižnejšem novozelandskem kiparskem bienalu »Sculpture of the Gulf« v Aucklandu.

V sodelovanju s portalom ArtistTalk.eu.

Program Ljudmila pri KUD France Prešeren Trnovo in društvo Ljudmila, laboratorij za znanost­­­ in umetnost podpirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Republike Slovenije in MOL – Oddelek za kulturo.