Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Yuri Landman 2016

Yuri Landman: predavanje in predstavitev

Datum: Ponedeljek, 7. oktober, ob 18.00
Lokacija: @ MoTA LAB, Celovška 42, Ljubljana 720p Napovedujemo predavanje lanskega Sonica, Zavod Projekt Atol in Ljudmila rezidenta Yurija Landmana. Ta je poleg treh delavnic (izdelali smo Malevičeve strune, Hacked Hard Disk Drive in elektronske kalimbe) v času svoje rezidence izdelal še celo vrsto glasbil za MoTIno Začasno muzejsko zbirko (na fotografiji).

In prav ta glasbila bo na tokratnem digitalnem obroku predstavil javnosti. Pokazal bo, kako se nanje igra in skupaj z udeleženci sestavil orkester. Če vas zanima, kako deluje Moodswinger, ali pa ga že obvladate in bi to radi pokazali v živo, vabljeni na tokratni sonični digitalni obrok.

Vabljeni pa tudi vsi, ki ste lani izdelali inštrumente, da jih prinesete s seboj in se priklopite v Landmanov orkester!

Če bo zanimanje veliko, bo po delavnici/ predavanju Yuri nastopil še v živo.

V času delavnice si boste lahko tudi v miru ogledali razstavo Sonični pavilijon.

Yuri Landman, nizozemski glasbenik in izdelovalec eksperimentalnih glasbil, se je po končani striparski karieri in ustvarjanju v zasedbah Zoppo in Avec-A v celoti posvetil izdelovanju in oblikovanju unikatnih glasbil. Leta 2006 je stopil v stik z bandom Liars in po šestih letih prototipiranja za njih v celoti razvil Moodswinger (12-strunske električne citre). Temu so sledila naročila mnogih drugih, med drugim se Yurijevih glasbil lahko naužijte ob poslušanju Sonic Youth, Half Japanese, Enon, Lou Barlow, dEUS, The Dodos, Blood Red Shoes, HEALTH, Liam Finn, The Luyas, The Veils, MeltBanana, Micachu & The Shapes, The Go! Team, These Are Powers, Kate Nash, Women, Action Beat, Peter James, ... Leta 2008 je začel z intenzivnimi predavanji in predstavitvami svojih DIY glasbil ter tako leto kasneje zagnal projekt Home Swinger, ki v slogu "Gesamtkunstwerk" na podlagi DIY delavnic udeležencem ponuja celotno glasbeno izkušnjo od sestavljanja inštrumenta do skupinskega igranja v slogu Glenna Brance. Obe glasbili - Moodswinger in Home Swinger - sta del stalne zbirke Muzeja glasbenih inštrumetov v Phoenixu, Arizona.

Digitalni obrok poteka v sodelovanju festivala Sonica, Ljudmile in Zavoda Projekt Atol. Podprla sta ga Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.