Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Yuri Landman

Yuri Landman: Hacked Hard Disk Drive // Praktično predavanje v sodelovanju s Festivalom Sonica in Zavodom Projekt Atol
Datum: Sreda, 11. november ob 19.00
Lokacija: Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana

HDD.JPG Tokratni Digitalni obrok v sodelovanju s Festivalom Sonica gosti Yurija Landmana, nizozemskega mojstra eksperimentalnih strunskih glasbil, ki bo udeležence podučil, kako lahko s preprostim hackom star trdi disk spremenijo v nizkofrekvenčno dub step BWWFFOOOOHHH glasbilo. Udeleženci naj s sebo prinesejo svoj HDD in primerne izvijače ter potrdijo udeležbo na mail delavnica@ljudmila.org. Ne zamudite tudi delavnice izdelovanja Malevičevih strun in kalimbe.

INFO: V kolikor nimate dostopa do trdih diskov (10x15cm) pišite na delavnica@ljudmila.org, kjer bomo poskusili najti skupno rešitev.


Yuri Landman, nizozemski glasbenik in izdelovalec eksperimentalnih glasbil, se je po končani striparski karieri in ustvarjanju v zasedbah Zoppo in Avec-A v celoti posvetil izdelovanju in oblikovanju unikatnih glasbil. Leta 2006 je stopil v stik z bandom Liars in po šestih letih prototipiranja za njih v celoti razvil Moodswinger (12-strunske električne citre). Temu so sledila naročila mnogih drugih, med drugim se Yurijevih glasbil lahko naužijte ob poslušanju Sonic Youth, Half Japanese, Enon, Lou Barlow, dEUS, The Dodos, Blood Red Shoes, HEALTH, Liam Finn, The Luyas, The Veils, MeltBanana, Micachu & The Shapes, The Go! Team, These Are Powers, Kate Nash, Women, Action Beat, Peter James, ... Leta 2008 je začel z intenzivnimi predavanji in predstavitvami svojih DIY glasbil ter tako leto kasneje zagnal projekt Home Swinger, ki v slogu "Gesamtkunstwerk" na podlagi DIY delavnic udeležencem ponuja celotno glasbeno izkušnjo od sestavljanja inštrumenta do skupinskega igranja v slogu Glenna Brance. Obe glasbili - Moodswinger in Home Swinger - sta del stalne zbirke Muzeja glasbenih inštrumetov v Phoenixu, Arizona.

V sodelovanju s Festivalom Sonica. Izobraževalni program Laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila podpira Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol) in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.