Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

V2V x Svetlobna gverila : Platonova telesa

BEAM TEAM (5237 – Stella Ivšek & SMECH – Anja Romih) in Aleš Zupanc
interaktvini avdio-vizualni performans
TERMIN: sobota, 26. september 2020 | 19.30─22.00
LOKACIJA: Igrišče pri Hostlu Celica, Metelkova 8, Ljubljana

Srečanje v luči trenutnih razmer poteka v posebnih pogojih in bo število udeležencev omejeno. Prav tako bo na samem srečanju s higienskimi ukrepi v skladu s priporočili NIJZ poskrbljeno za okolje, v katerem se boste lahko počutili varne.

V2V Svetlobna gverila igrišče Celica.jpg

O projektu

Ljudmilin V2V v sodelovanju s Svetlobno Gverilo, kjer je bil projekt prvotno predstavljen, gosti interaktivno avdio-vizualno instalacijo "Platonova telesa", ki je pod mentorstvom BEAM TEAM (Stella Ivšek, Anja Romih) in Aleša Zupanca, nastala v sklopu delavnic Laboratorija Svetlobne Gverile 2020.

Temo Festivala Svetlobne Gverile - Pet elementov, povzemajo postavitev, oblika in simbolika petih Platonovih teles, ki na osrednji objekt - ikozaeder, veže tehniko video mapiranja in programiranje svetlobnih teles.

Pridruženi videasti na stranice s treh zornih kotov projicirajo avtorske video vsebine, avdio reaktivne vzorce in programirana avdio reaktivna svetlobna telesa, ki se odzivajo na zvočne frekvence sodelujočih glasbenikov.

📽 VIZUALCI 📽
cute agression
knnz
Lea Topolovec
Mark Caserman
Nibera
TinyarVisuals
BEAM TEAM
Aleš Zupanc

🔊 GLASBENIKI 🔊
08080
Miroki'i
NITZ
Terranigma

O avtorjih

BEAM TEAM (5237 – Stella Ivšek in SMECH – Anja Romih) sta multimedijski umetnici, ki se ukvarjata z vizualizacijo zvoka, video animacijo in scenografijo ter se kot VJ-ki že več let pojavljata na različnih glasbenih in umetniških festivalih in klubskih dogodkih. Kot VJ dvojec sta v preteklih letih projekte predstavljali na festivalih Ment, Fotopub, Sonica, Grounded, Zvončki in trobentice, od:vod in DNBK. V sklopu osmo/ze kurirata mesečna srečanja ustvarjalcev s področja video umetnosti, instalacij in vizualizacij, “V2V” (video to video), katerega namen je vzpostaviti pogoje za intenzivnejše in trajnejše sodelovanje, razvijanje in povezovanje lokalne ustvarjalne skupnosti.

ALEŠ ZUPANC deluje kot razvijalec elektronskih naprav in programer. Z elektroniko se je srečal že v rosnih letih in se že v osnovni šoli udeležil raznih regijskih in državnih tekmovanj s področja elektronike, njegovo navdušenje nad področjem pa se je z leti le še stopnjevalo. Po sodelovanjih s podjetji Dewesoft in Solvera Lynx je trenutno zaposlen v podjetju PoLabs kot razvijalec strojne programske opreme.

Kolofon

Produkcija: Strip Core/Forum Ljubljana / Svetlobna Gverila
Koproduckija: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, konzorcij osmo/za, v sodelovanju s KUD Mreža.


Projekt sta podprla Ministrstvo za kulturo in Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana.

Mk-logo.png MOL logo.svg