Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

V2V video mapiranje

MKC-v2v.png

O dogodku

Video mapping je tehnika projiciranja video vsebin na fizične objekte. Se želiš pobližje spoznati z mapiranjem vsebin na stavbe in ostale objekte? Potem se prijavi na delavnico video mapiranja, ki jo projekt konS platforma organizira skupaj s kolektivom V2V!

Delavnice bodo potekale v obliki štirih spletnih srečanj (16. in 17 ter 21. in 22.12, 17:00-20:00), kjer bodo udeleženci prek predavanj in praktičnih vaj osvojili znanje video mapiranja. Pod mentorstvom BEAM TEAM bodo s pomočjo programske opreme MadMapper spoznali tehniko video mapiranja, tehnični vidik izvedbe in priprave vsebin namenje projiciranju na “site specific” lokaciji.

Kot zaključno produkcijo udeležencev, bomo v okviru prazničnega decembra z videmapingom okrasili stavbo v Mariboru. Kdaj in katero naj zaenkrat ostane skrivnost. Št. mest za prijavo: 10 (prijave na: https://www.1ka.si/a/312762). Udeleženci za udeležbo na delavnicah potrebujejo prenosnik s HDMI izhodom in zanesljivo internetno povezavo. Projektorje priskrbi organizator. Zaradi logistike bomo med kandidati izbrali vsaj 5 udeležencev, ki stanujejo Mariboru, sicer pa sprejemamo prijave udeležencev iz vseh koncev Slovenije!

CV

BEAM TEAM/V2V (Stella Ivšek, Anja Romih) sta intermedijski umetnici, ki se ukvarjata z vizualizacijo zvoka, video animacijo in scenografijo, ter se kot VJ-ki s svojima aliasoma 5237 in SMECH že več let pojavljata na različnih glasbenih in umetniških festivalih in dogodkih. Z Društvom Ljudmila sodelujeta kot kuratorki cikla dogodkov PifLab: V2V (video to video), ki so namenjeni ustvarjalcem na področju video umetnosti, video instalacij in vizualizacij. Platforma stremi k odprtemu pretoku umetniških in tehnoloških praks, vzpostavljanju prostora za refleksijo in prezentacijo ustvarjalnega dela ter pretoku znanja. V letu 2020 sta skupaj z Alešem Zupancem mentorirali delavnico Laboratorija Svetlobne Gverile, katere rezultat je bil avdio-vizualna interaktivna instalacija, predstavljena na festivalih Svetlobna Gverila, Pixxelpoint in InSonic ZKM Karlsruhe.

Kolofon

Produkcija: MKC Maribor, Kulturni Inkubator

Delavnica je bila razvita v okviru Društva Ljudmila, ki je tudi koproducent delavnic in bo poskrbelo za spletni videoprenos.

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Software support: MadMapper

KONS OSNOVNI.jpeg Errs eng.png Mk-logo.png