Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

V2V : Žarčim oblike

set treh spletnih delavnic video mapiranja za mladostnike 14+
Kons video mapiranje fb 1.png

DATUM: 23., 24., 25. februar 2021 | 11.00-13.00
MENTORICI: Stella Ivšek, Anja Romih (BEAM TEAM / V2V)
LOKACIJA: spletna delavnica | povezavo pošljemo prijavljenim po e-mailu
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org; udeležba na delavnici je brezplačna

O delavnici

Meniš, da video mapiranje lahko postane tvoj medij? Te zanima, kako lahko prežarčiš video na instalacije, gledališke kulise in pročelja stavb?

Udeleženke in udeleženci delavnice se bodo seznanili s tehničnimi zakonitostmi izvedbe mapirane video projekcije in s pripravo različnih oblikovnih vsebinskih rešitev. Vključeni bodo v proces izdelave tridimenzionalne konstrukcije namenjene video mapiranju in prispevali vsebine za izbrane površine končne prostorske kompozicije. Rezultat delavnic bo v obliki galerijske postavitve predstavljen tudi splošni javnosti in publiki.

Cikel treh delavnic obsega kratek uvod in prikaz primerov video mapiranja, praktično vajo v programski opremi za video mapiranje - MadMapper, pripravo vsebin (vizualizacij) in izvedbo mapirane videoprojekcije.


Kaj je video mapiranje? Gre za projiciranje video vsebin na določeno površino, obliko ali za v ta namen zgrajeno formo. Vsebina projekcij je lahko izdelana namensko tako, da se izbranim oblikam prilega. Tehnika se uporablja pri umetniških instalacijah, pri izvedbi koncertnih ali gledaliških kulis in pri osvetljevanju pročelij stavb.

Primeri video mapiranja:

Časovnica

23. februar (11.00-13.00): 1. delavnica | Mapiranje za začetnike
24. februar (11.00-13.00): 2. delavnica | Delovna naloga
25. februar (11.00-13.00): 3. delavnica | Vsebina - projekcija - oblika

O mentoricah

Stella Ivšek, Anja Romih (BEAM TEAM / V2V) sta intermedijski umetnici, ki se ukvarjata z vizualizacijo zvoka, video animacijo in scenografijo, ter se kot VJ-ki s svojima aliasoma 5237 in SMECH že več let pojavljata na različnih glasbenih in umetniških festivalih in dogodkih. Z Društvom Ljudmila sodelujeta kot kuratorki cikla dogodkov PifLab: V2V (video to video), ki so namenjeni ustvarjalcem na področju video umetnosti, video instalacij in vizualizacij. Platforma stremi k odprtemu pretoku umetniških in tehnoloških praks, vzpostavljanju prostora za refleksijo in prezentacijo ustvarjalnega dela ter pretoku znanja. V letu 2020 sta skupaj z Alešem Zupancem mentorirali delavnico Laboratorija Svetlobne Gverile, katere rezultat je bil avdio-vizualna interaktivna instalacija, predstavljena na festivalih Svetlobna Gverila, Pixxelpoint in InSonic ZKM Karlsruhe.

Galerija

1.png
4 b.jpg

Prijave

Udeleženci si priskrbijo:

  • osebni računalnik
  • zanesljivo internet povezavo (za optimalno delovanje odsvetujemo Wifi ali LTE)
  • uporabo slušalk in mikrofona za komunikacijo na spletni delavnici


Udeležencem priskrbimo:

  • pomoč pri namestitvi programske opreme Discord dan pred začetkom delavnice
  • dostop do spletne platforme Discord
  • brezplačno uporabo licenc za programsko opremo MadMapper
  • možnost predstavitev oblikovnih rešitev za video mapiranje v obliki galerijske postavitve


Prijave:

Delavnica je brezplačna in je namenjena mladostnikom od 14. leta dalje. Število udeležencev je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava do petka, 19. februarja na: 𝐝𝐞𝐥𝐚𝐯𝐧𝐢𝐜𝐚@𝐥𝐣𝐮𝐝𝐦𝐢𝐥𝐚.𝐨𝐫𝐠 (ob prijavi navedite: ime, priimek, starost in kontaktni telefon). Spoznavno srečanje in pomoč pri namestitvi bo v ponedeljek, 22. februarja ob 11. uri.

Kolofon

Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

KONS OSNOVNI.jpeg Errs eng.png Mk-logo.png