Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

V2V × Svetlobna gverila 2024

2024 V2VxSG Amadej-Plesnicar Ursa-Cuk 5(1).png

Urša Čuk, Amadej Plesničar:
Kristalni preporod: Transformacija skozi kaos
avdiovizualna instalacija na vrtu pri Križevniški cerkvi

Odprtje

• petek, 24. 5. 2024 | 21.30

Ogled instalacije

• 25.5.–22. 6. 2024 | 21.30–23.30

Vstop na vrt ob Križevniški cerkvi

• vsako sredo in soboto | 21.30–23.30 (ostale dni je ogled mogoč od zunaj)

O instalaciji

Kristalni preporod je manifestacija udeležencev platforme V2V, ki jo od leta 2019 pod krovnim vodstvom vodita Stella Ivšek in Anja Romih. Dva sodelujoča avtorja, Urša Čuk, in Amadej Plesničar, sta skozi leta sodelovanj v sklopu srečanj V2V razvila svoj lasten pristop na področju VJ-anja in videomapiranja. Tokrat se pod kreativnim vodstvom Beam Team predstavljata s skupinskim AV site specific umetniškim delom. Kristalne strukture, razprostrte po ograjenem vrtu ob Križevniški cerkvi, so simbol transformacije, kjer se iz kaosa in razkroja s pomočjo svetlobe dviguje novo življenje.

PhotoDK otvoritevSG 2024 22 resize.jpg PhotoDK otvoritevSG 2024 20 resize.jpg PhotoDK otvoritevSG 2024 18 resize.jpg Foto: DK / Svetlobna gverila

O avtorjih

Urša Čuk (rastrLAB) je avdiovizualna in digitalna umetnica, ki se osredotoča na različne medije, kot so fotografija, grafično oblikovanje, video in AV projekcije, pri čemer raziskuje medsebojna razmerja med vizualnimi podobami in zvokom. Kot VJ-ka sodeluje na različnih klubskih dogodkih in z različnimi glasbenimi izvajalci in zasedbami, pa tudi pri različnih umetniških dogodkih, razstavah AR plakatov in AV projektih.

Amadej Plesničar (BubblesFractals) je po izobrazbi računalniški tehnik, ki je dokončal študij hortikulture. Z umetnostjo se je ljubiteljsko začel ukvarjati v letu 2017 in svoje ustvarjanje počasi nadgrajeval v različnih medijih. Njegov stilski izraz je blizu cyber-solarpunk estetike.

BEAM TEAM (Stella Ivšek, Anja Romih, Črt Trkman) so intermedijski umetniki, ki so skupaj zasnovali več interaktivnih avdio/video instalacij (Portal, Mreža, Platonova telesa), ki so bile predstavljene na več lokalnih in mednarodnih festivalih in razstavah. Stella Ivšek in Anja Romih sta intermedijski umetnici, ki se, poleg večletnega VJ-anja na različnih umetniških festivalih in klubskih dogodkih, ukvarjata z vizualizacijo zvoka, animacijo, montažo in odrsko scenografijo. Črt Trkman je oblikovalec zvoka, tonski mojster in producent elektronske glasbe.

Kolofon

Kuriranje, mentorstvo in izvršna produkcija: Stella Ivšek, Anja Romih (BEAM TEAM)
Mentorstvo za zvok in miks: Črt Trkman (BEAM TEAM)
Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Forum Ljubljana (Festival Svetlobna gverila). Projekt sofinancirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.
Zahvale: KUD Channel Zero, Gledališče Glej, Mauricio Valdés san Emeterio