Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Trinity sinth

Dvodnevna delavnica izdelovanja in hekanja univerzalnega sintiča in modularnega grooveboxa Trinity z Bastl InstruMENTs! V okviru festivala MENT. Trinity all web2.jpg


DATUM: 4. in 5. februar // 16.00 – 20.00
MENTORJI: Bastl Instruments (Václav Peloušek, Ondřej Merta in Peter Edwards)
LOKACIJA: Vodnikova domačija, Vodnikova cesta 65, 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org


O delavnici

Trinity je univerzalno glasbilo in izvirno zveneč modularni groovebox, saj lahko deluje kot ritem mašina, drone ali noizerski fm sintetizator in polifonični sintetizator glasu.

Delavnica se bo prvi dan osredotočala na sestavljanje in učenje uporabe Trinity sintetizatorja zvoka, drugi dan pa bo namenjen hekanju zgrajenih sintov, ki jim je možno dodajati senzorje ali pa zanje skodirati povsem novo strojno programsko opremo. Da bo proces sestavljanja instrumenta lažji, bodo podrobno razložene osnove elektronike in spajkanja. Ker je vsak Trinity lahko preprogramiran, se bo vsak udeleženec naučil, kako nanj naložiti različno strojno programsko opremo ter razumeti njegovo programsko arhitekturo, ki je vhod za samo hekanje sintetizatorja. Trinity je kompatibilen z Arduinom, močna spletna open source baza znanja pa uporabnikom omogoča še številne možnosti nadaljnjega hekanja. Trinity lahko uporabljamo kot ritem mašino, drone sintetizator, polifonični sintetizator glasu ali noizerski fm sintetizator.
Materni jezik Trinity-ja je MIDI, z različnimi stranskimi konektorji pa lahko raznorodne Trinity inštrumente povezujemo med seboj in jih sinhroniziramo. Delavnici bo sledil skupinski nastop udeležencev delavnice.

1. dan | 16 – 20h | grajenje in učenje
2. dan | 16 – 20h | hekanje inštrumenta + skupinski nastop udeležencev aka Bastl Orchestra v Kino Šiška

O mentorjih

Bastl Instruments je dinamično in skupnostno orientirano podjetje, ki se osredotoča na produkcijo ročno izdelanih elektronskih glasbenih inštrumentov. Njihovi izdelki vznikajo predvsem iz potreb, ki jih imajo kot glasbeniki ter vključujejo vse od namiznih instrumentov in pripomočkov do modulov za eurorack modularne sisteme. Skupnost Bastl Instruments sestavljajo glasbeniki, hekerji, umetniki, izumitelji, oblikovalci, DJji in inženirji, ki gojijo strast do oblikovanj inovativnih zvočnih okolij in družbenih situacij. Njihovi instrumenti zvenijo edinstveno, so DIY in prilagodljivi ter tako gonilci družbenih interakcij na spletu in v živo. Delujejo v Brnu na Češkem.

Prijava

VSA MESTA NA DELAVNICI SO ZASEDENA!

Prispevek, ki ga udeleženci poravnajo pred začetkom delavnice, znaša 45€. Cena predstavlja izključno stroške materiala, izdelki ostanejo v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, predhodno znanje ni potrebno. Prijave zbiramo na delavnica@ljudmila.org do zapolnitve mest! Udeleženci naj s seboj prinesejo svoje slušalke, računalnik z naloženo Arduino programsko opremo (navodila bodo podana prvi dan) in mini USB kabel. Če raje uporabljate svoje orodje, ga prinesite s seboj.

Kolofon

Produkcija: Ljudmila, laboraotrij za znanost in umetnost (zanj Tina Dolinšek), Center urbane kulture Kino Šiška, Festival MENT in Zavod Projekt Atol (zanj Uroš Veber).V sodelovanju z Vodnikovo domačijo.

Projekt sta podprla Ministrstvo za kulturo RS in Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana.

Medijski odzivi