Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Theremin delavnica

Delavnica igranja theremina z Dorit Chrysler v okviru festivala MENT.

Dorit-Chrysler by Miriam Dalsgaard (2).jpg
DATUM: 1. februar 2018 | Intervju ob 16.00, delavnici ob 17.00 in 19.30 (NI VEČ PROSTIH MEST!)
MENTORICA: Dorit Chrylser
LOKACIJA: Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

O delavnici

Vabljeni na ekskluzivno delavnico spoznavanja teremina s svetovno priznano tereministko Dorit Chrysler. Naučili se boste osnov igranja tega magičnega inštrumenta, ostalo pa bo tudi nekaj časa za eksperimentiranje in vprašanja.

O mentorici

Dorit Chrysler je mednarodno priznana skladateljica, producentka in pevka ter ena redkih virtuozinj na tereminu, ki jo svetovni mediji opisujejo v presežnikih. Oklicana “vrhunska čarodejka, boginja ali pa mojstrica teremina” se v svojem samostojnem ustvarjanju spogleduje z različnimi žanri, od popa in elektronike do klasične in filmske glasbe. Nastopala je s Simfoničnim orkestrom iz San Francisca, v švicarskem CERN in na festivalih Coachella ter Roskilde in skladala glasbo za filme in TV serije (npr. za Kraljestvo Larsa von Trierja). Redno sodeluje in nastopa z umetniki, kot so Cluster, Trentemøller, Elliot Sharp, Chicks on Speed, Faust, Marilyn Manson, Lee Hazlewood in Adult. Njeno zadnjo solo ploščo “Avalanche” je produciral Anders Trentemøller. Dorit živi in ustvarja v New Yorku ter je ustanoviteljica društva NY Theremin Society in prve šole teremina za otroke KidCoolThereminSchool.

Prijava

DELAVNICA JE POLNA!

Udeležba na delavnici je brezplačna. Potekala bo v angleškem jeziku in je primerna za starejše od 15 let. Obvezna je prijava na: delavnica@ljudmila.org. Število mest je omejeno.

Produkcija: Center urbane kulture Kino Šiška in Festival MENT, v sodelovanju z Ljudmilo, laboratorijem za znanost in umetnost in Zavodom Projekt Atol

Projekt sta podprla Ministrstvo za kulturo RS in Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana.