Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Svetlana Maraš Muzika na štrom

Delavnica izdelovanja elektronskih inštrumentov.

Maras workshop.jpg

DATUM: sobota, 7. december 2019 | od 15.00–19.00
MENTORICA: Svetlana Maraš
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54 (8. nadstropje), 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org; udeležba na delavnici je brezplačna.

O delavnici

»Kako ozvočiti risbo in kako izdelati zvok elektronskih bobnov iz sadja in zelenjave?«

Na delavnici »Muzika na štrom« bodo dekleta in fantje med 9. in 13. letom starosti spoznali uporabo najnovejših glasbenih tehnologij »na štrom« in se preizkusili v ustvarjanju glasbe in zvoka skozi igro in eksperiment.
Za delavnico predznanje ni potrebno. Leta 2017 je delavnica dobila podporo na natečaju Centra za promocijo znanosti Srbije.

Število udeležencev je omejeno (namenjeno otrokom od 3. do 8. razreda OŠ). Delavnica traja 3 ure, s kratkim premorom. Delavnica bo potekala v angleškem in slovenskem jeziku.

O mentorici

Svetlana Maraš (1985) je skladateljica in zvočna umetnica iz Srbije. Ustvarja na presečišču eksperimentalne glasbe, zvočne umetnosti in novih medijev. Njeno glasbeno delo najdeva izrazno obliko v različnih medijih, žanrih in predstavitvenih kontekstih ter zajema živo elektronsko glasbo, elektroakustične kompozicije, radiofonično umetnost, zvočne in medijske instalacije. Glasbeno se izobražuje že od malih nog. Diplomirala je na priznani Univerzi Aalto v Helsinkih, kjer je delala kot raziskovalna asistentka, prav tako se je izobraževala na področju kompozicije in umetnosti v okviru Bang on a Can Summer Institute (MASSMoca), Univerza Columbia – Umetniška šola, Poletna glasbena akademija Mozarteum, KlangKunstBuhne na UDK, Poletna šola Berklee, Mednarodna poletna šola Darmstadt in mnoge druge.

Svoja dela je predstavila na mednarodnih kontekstih, prizoriščih, festivalih in dogodkih kot so CTM (Berlin), Ars Electronica (Linz), House of Electronic Arts (Basel), Espace Multimedia Gantner (Bourogne), Kulturni center Onasssis (Atene), Muzej sodobne umetnosti (Beograd), Ausland (Berlin), Izložba sodobnega zvoka (Zagreb), ICMC (New York), Mednarodna tribuna skladateljev (Wroclaw), ISEA (Dubai), Mednarodni glasbeni inštitut (Darmstadt), Inštitut Orpheus (Gent), Nacionalni radiji Avstrije, Avstralije, Finske, Švedske, Švice, Irske, Hrvaške, Slovenije ter mnogi drugi.

Leta 2013 je prejela Nagrado Vitomir Bogić Radia Beograd za najboljše radiofonične skladatelje. Njena kompozicija Dirty Thoughts je prejelo priporočilo na Mednarodni tribuni skadateljev v Wroclawu leta 2016, njeno delo Jezik je bilo uvrščeno v ožji izbor za Nagrado Prix Italia. V letu 2017 je bila Maraš članica žirije za Nagrado za medijsko umetnost na Univerzi Bauhaus ter leto kasneje govornica na simpoziju Avdio papir na Inter Arts Centre v Malmö. Njen članek »'Stvarifikacija' kompozicijskega procesa – nastanek in avtonomija zunajglasbenega objekta v Zahodni umetniški glasbi« je bil objavljen leta 2017.

Galerija

Muzika na strom 1.jpg Muzika na strom 2.jpeg Muzika na strom 3.jpeg Foto: Katja Goljat

Prijave

Udeležba na delavnici je brezplačna. Udeleženci si s prijavo zagotovijo tudi brezplačno uporabo materialov in orodij. Predhodne prijave sprejemamo na naslov:delavnica@ljudmila.org.

Kolofon

Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

KONS OSNOVNI.jpeg Errs eng.png Mk-logo.png