Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Suzanne Treister

Suzanne Treister: HEXEN 2.0 // predavanje v sodelovanju z Zavodom Projekt Atol in Aksiomo
Datum: Petek, 25. september ob 19.00
Lokacija: Projektni prostor Aksioma, Resljeva 7 (vhod: Komenskega 18), Ljubljana

Hexen.jpg


Postavitev HEXEN 2.0 v Projektnem prostoru Aksioma se počasi zaključuje. Ker gre za kompleksno delo, ki ga zaznamuje obširno raziskovalno delo, bo na zadnji dan postavitve v Projektnem prostoru Aksioma avtorica Suzanne Treister pripravila kratko predavanje. Spregovorila bo seveda o projektu HEXEN 2.0 in osvetlila proces njegovega nastanka, hkrati pa bo predstavila tudi projekta Post-Surveillance Art (2014) in HTF The Gardener (2014-15), ki se prav tako kot HEXEN 2.0 ukvarjata z odkrivanjem moči in nenavadnih poti družbe, ki je v celoti odvisna od sodobne informacijske tehnologije.

* * *

Suzanne Treister (rojena 1958, London) trenutno živi in dela v Londonu. V zgodnjih devedesetih letih prejšnjega stoletja je bila pionirka na področju digitalne in spletne umetnosti. Treisterjeva uporablja raznovrstne medije, kot so video, internet, interaktivne tehnologije, fotografija, risba in slika. Njeni projekti pogosto trajajo več let in tvorijo fantastične reinterpretacije taksonomij in zgodovin, ki razkrivajo nevidne, spregledane in skrivne oblike moči, pa naj si bodo vojaškega, korporacijskega ali pa paranormalnega značaja.

Za pomoč pri izvedbi tokratnega Digitalnega obroka se zahvaljujemo Aksiomi, Zavodu za sodobno umetnost.

Izobraževalni program Laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila podpira Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol) in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.