Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Strictly Analog predstavlja: RaumZeitPiraten

RaumZeitPiraten: ElektričnaOmela
Delavnica v Layerjevi hiši in tridnevna intervencija v okviru festivala Svetlobna gverila

ElektroMistel RaumZeitPiraten2015 A (1).jpg

Program

31. maj – 1. junij | 18.00 – 21.00
Delavnica SvetloVod
@ Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, 4000 Kranj // V okviru razstave Banksy, Thank You For The Flowers

1. junij | 21.00
Skupinska vizualna urbana intervencija senčnih kolažev in svetlobnih grafitov na ulicah Kranja

2. – 4. junij | 21.30 – 23.30
Javna intervencija ElektričnaOmela
@ Svetlobna gverila, Botanični vrt, Ljubljana

Delavnica SvetloVod

DATUM: 31. maj – 1. junij | 18.00 – 21.00
MENTORJI: RaumZeitPiraten
LOKACIJA: Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, 4000 Kranj
PRIJAVE: info@layer.si

RaumZeitPirati vabijo na svetlobni sprehod po Kranju! SvetloVod je eden od optičnih inštrumentov, ki je nastal v njihovih laboratorijih in je primeren je za analogno projekcijo vseh vrst prosojnih objektov na ulice, pročelja, zidove in skrite kotičke, ki jih spreminja v kolektivni zaslon. V tem odprtem eksperimentu se sodelujoči sami odločajo, koliko humorja, norosti in absurdnosti bodo spustili v igro senčnih kolažev in svetlobnih grafitov.

Svetlobni grafiti uspešno križajo elektroniko, robotiko in grafitarski praxis, saj s pomočjo na stavbe usmerjenega analognega projektorja izrisujejo želene podobe s skupinsko akcijo performativnega in simboličnega »poseganja« po privatni in javni lastnini.

Cena delavnice je 10 € / 8 € za dijake in študente (v ceno je vključen ogled razstave Banksy, Thank You For The Flowers). Več info na info@layer.si. Delavnica je del spremljevalnega programa razstave Banksy, Thank You For The Flowers.

ElektričnaOmela

Tridnevna intervencija v sklopu 10. edicije festivala Svetlobna gverila
2. – 4. junij | 21.30-23.30
@ Botanični vrt

Eksperimentalna serija prilagodljivih svetlobnih skulptur ElektričnaOmela išče navdih pri rastlini omeli, pri čemer se poigrava z idejo parazitskih oziroma simbiotičnih odnosov v naravi. Gre za serijo eklektičnih naprav, značilnih za delo tega nemškega kolektiva, ki na posrečen način spaja tehnologijo in umetnost, in ki se v pristni piratski maniri nenadoma pojavi na obljudenih lokacijah. Serija futurističnih objektov je umeščena v organske strukture dreves, ki se v nočnem času levijo v žarišča živahne dramaturgije senc in svetlobe. Projekt tematizira in preizprašuje razmerja med človekom in naravo, hkrati pa izpostavlja tudi razmerja med svetom rastlin in arhitekture v urbanem okolju.

RaumZeitPiraten

RaumZeitPiraten je avdiovizualni, prostor in čas spreminjajoči umetniški kolektiv avtorjev Tobiasa Daemgena, Jana Ehlena in Moritza Ellericha. Od leta 2007 delujejo kot umetniška skupina, ki v svojem imenu združuje inspirativni Einsteinov koncept štiridimenzionalnega Raumzeita (prostora-časa), kot pirati pa se čutijo dolžne, da se izven tradicionalnih okvir produkcije s temi koncepti tudi svobodno poigravajo. S svojimi lokacijsko-specifičnimi in performativnimi instalacijami ustvarjajo minljive modele nepopolnih proti-svetov, s posebej izdelanimi optično-akustičnimi instrumenti pa zlorabljajo in predelujejo starodavne ter sodobne avdio-vizualne tehnologije in gradijo heterogene, organske in improvizirane svetlobno-zvočne arhitekture na meji med znanostjo in fikcijo.

Produkcija: Zavod Carnica/Layerjeva hiša; Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost; Forum Ljubljana/Svetlobna Gverila in Zavod Projekt Atol.

Projekt sta podprla Ministrstvo za kulturo RS in Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana.