Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

ROBOT HAUS MUSIC ORCHESTRA (sl)

Delavnica izdelovanja in igranja na preproste robote, ki proizvajajo modularne in popolnoma analogne zvoke.

ROBOT HAUS MUSIC ORCHESTRA.jpg TERMIN: Sreda, četrtek in petek, 22. – 24. maja, vedno med 17. in 20. uro
MENTOR: Karl Heinz Jeron
LOKACIJA: Ljudmila, Rimska 8, 1000 Ljubljana

O delavnici

Udeleženci bodo na delavnici sestavili in igrali na preproste robote, ki proizvajajo modularne in popolnoma analogne zvoke. Ker osnovno tiskano vezje robotkov generira medsebojno povezane zvočne izhode in ima popolnoma modularno strukturo jih je moč povezati v skupno celoto. To pomeni, da robot kot samostojna enota lahko proizvaja enozvočni drone, medtem ko več medsebojno povezanih robotov lahko ustvarja bolj kompleksno gmoto različnih dronov in feedback interakcij. Udeleženci bodo sestavili tiskano vezje, ki ga bodo lahko odnesli domov, skozi celoten proces pa se bodo spoznavali z zabavnimi dejstvi zakaj in kako robotek sploh deluje. Ob koncu delavnice bo skupinski koncert celotnega robotskega orkestra.
Projekt je posvečen Daphne Oram, angleški skladateljici in pionirki elektronske glasbe. Več.

Prijava

Prispevek za tridnevno delavnico (skupaj 9 ur) je 20 €. Cena predstavlja izključno stroške materiala, izdelki iz delavnice ostanejo v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, predhodno znanje ni potrebno. Ker je število udeležencev omejeno na 12, prosimo, da udeležbo potrdite na delavnica@ljudmila.org.

O mentorju

Karl Heinz Jeron (1962) raziskuje popularna socialna vprašanja s področja novih medijev, deluje v polju robotske in video umetnosti ter izdeluje DIY avdio naprave. Med leti 2000 in 2006 je poučeval multimedije na berlinski univerzi za umetnost. Njegova dela so bila razstavljena na mnogih mednarodnih festivalih, med drugim na ZKM Karlsruhe, Ars Electronica Linz, Documenta X, ICA London, Walker Art Museum Minneapolis, Berlinischen Galerie Berlin in v Muzeju sodobne umetnosti v San Franciscu. Živi in dela v Berlinu.

Progam Prosto-vezje je podprt s strani JSKD.