Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Perma-patch

Dvodnevna delavnica izdelovanja DIY sintetizatorjev zvoka iz računalniške strojne opreme. Delavnica je preddogodek Zborovanja DIY sintičev.

Permapatch.jpg

DATUM: 11. in 12. maj | 16.00 – 20.00
MENTOR: Gijs Gieskes
LOKACIJA: Slovenska 54, 1000 Ljubljana (stolpnica Avtotehne, 8. nadstropje)
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

O delavnici

Za imenom Perma-patch se skriva kopica naključnih navdihov za hekanje strojne opreme, ki jih Gijs Gieskes objavlja na svoji spletni strani. Na delavnici se bomo tako po principu spontanih idej lotili izdelovanja naredi-sam zvočil iz raznovrstne strojne opreme, ki sestavlja računalnike ali stare kasetofone. Rezultat dvodnevne delavnice bodo unikatni mehansko-elektronski inštrumenti, ki netipične strojne dodatke uporabljajo kot elemente za ustvarjanje zvoka.

Za tokratno delavnico je potrebno znanje spajkanja in vsaj osnov elektronike. S seboj lahko prinesete tudi kakšno napravo (računalnik, radio, VU meter, ...), ki bi jo želeli razstaviti in njene elemente uporabiti na drugačen način.

Rezultate preteklih Gieskesovih delavnic pa si lahko ogledate tule:

        

O mentorju

Gijs Gieskes (NL) je tipični čudežni otrok, njegova fascinacija nad elektroniko pa sega v njegovo otroštvo. Kot gameboy glasbenik, circuit-bender in uporabnik starošolskih računalniških grafik vztrajno briše meje med glasbo, umetnostjo in znanostjo. Od leta 1998 izdeluje svoja lastna DIY zvočila, ki so pravi presežki v možnostih re-uporabe in hekanja strojne opreme. Leta 2015 je za delo Electromechanical Modular na festivalu Ars Electronica prejel častno priznanje nagrade Prix Art s področja zvočnih umetnosti.

Prijava

Kotizacija za dvodnevno delavnico znaša 20 € in mora biti poravnana na licu mesta pred začetkom delavnice. Kotizacija krije stroške materialov, končni izdelek ostane v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleščini. Število udeležencev je omejeno, zato se, prosimo, prijavite/najavite na delavnica@ljudmila.org. Zaželjeno je znanje spajkanja in vsaj osnovno poznavanje elektronike.

Kolofon

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol. Delavnica je preddogodek Zborovanja DIY sintičev, ki bo potekal v sklopu Mini Maker Faire Ljubljana, v sodelovanju z Kreativnim centrom Poligon in Zavodom 404, s podporo Ministrstva za kulturo in Oddelkom za kulturo Mestne občine Ljubljana.