Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

ParkŽur

izkustvena delavnica na prostem za otroke 8+
ParkŽur edited.jpg

DATUM: sobota, 17. april 2021 | 11.30-13.00
MENTORICI: Tadeja Pungerčar, Manca Kaliman
LOKACIJA: zbirno mesto: MGLC, Pod turnom 3, Ljubljana (Park Tivoli)
PRIJAVE: prijave do 15. aprila na: delavnica@ljudmila.org; ob prijavi navedite ime, priimek, starost in kontaktni telefon

O delavnici

Se želite zaplesti med korenine dreves? Jim prisluhniti? Aktivno opazovati in raziskovati naravno okolico na zabaven način? Delavnica parkŽur vas bo na ozaveščen način vodila v raziskovanje in spoznavanje okolice. Podali se bomo na pot vzpostavljanja tihe skupnosti, senzibilizacije za prostor in drug drugega.

Narava in človek sta že od nekdaj neločljivo povezana. Naravno okolje je že v preteklosti v številnih raziskovalcih in umetnikih budilo željo po raziskovanju, občudovanju in lepoti. veliko umetnikov še danes največ navdiha najde prav v naravi; skozi mnogotera izrazna sredstva ga nato prevedejo v umetniški jezik. Predvsem intermedijski umetniki nemalokrat uporabljajo tudi sodobno tehnologijo.

Na delavnici so predstavljena dela: Luka Prinčič: Rizosfera, Boštjan Perovšek: Zvočna prepletanja, JataC: Bibaret JC210120, Boštjan Perovšek: Stenice, mrož in vrata – Steklenik 2018.

Cilj delavnice je preko spoznavanja umetniške raziskave in koščkov izbranih zvočnih umetnin na aktiven, zabaven in ozaveščen način raziskovati in spoznavati okolico. Vzpostavljati skupnosti, se senzibilizirati za prostor in drug drugega.

foto: k.p.l.

O mentoricah

Tadeja Pungerčar, sociologinja, samozaposlena v kulturi, že vrsto let deluje na različnih področjih kulture oz. umetnosti, predvsem gledališča in ostalih performativnih umetnosti. Kot vodja marketinga in stikov z javnostmi jedelala v Slovenskem mladinskem gledališču, kjer sejenajbolj seznanila z gledališkim in producentskim delom. Poklicno pot v zadnjih letih usmerjana področje kulturno-umetnostne vzgoje, prenosa znanj na mlajše generacije ter na področje performativnih umetnosti. Od leta 2014 jevodja programa, koordinatorica in producentka festivala Bobri, Ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje, ki v svojem programu združuje aktivnosti za otroke in mlade na različnih področjih umetnosti.

Manca Kaliman, socialna delavka, je vrsto let delala na področju psihosocialne pomoči otrokom in mladostnikom v čustveni stiski ter podpori njihovim družinam. Od leta 2013 je zaposlena v Javnem zavodu Mala ulica, kjer poleg programa za podporo staršem Neverjetna leta, vodi in sooblikuje tudi kreativne delavnice za otroke, pripovedovanje in branje pravljic ter gozdne sprehode, pri katerih sledi načelom gozdne pedagogike.

Prijave

Delavnica je brezplačna in je namenjena otrokom od 8. leta dalje. Število udeležencev je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava do četrtka, 15. aprila na: 𝐝𝐞𝐥𝐚𝐯𝐧𝐢𝐜𝐚@𝐥𝐣𝐮𝐝𝐦𝐢𝐥𝐚.𝐨𝐫𝐠 (ob prijavi navedite: ime, priimek, starost in kontaktni telefon). Udeleženci se udeležijo delavnice z vremenu primerno obleko in obutvijo. V primeru dežja se delavnica prestavi.

Kolofon

Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

KONS OSNOVNI.jpeg Errs eng.png Mk-logo.png