Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Paper Bits sinth

Dvodnevna delavnica izdelovanja miniaturnih modularnih sintisajzerjev iz papirja v sklopu Druge mednarodne konference o kulturi elektronske glasbe festivala ALL WE ARE.

Introduction-04.png

TERMIN: 7. in 8. november | 17.00 – 21.00
MENTOR: Wolfgang Spahn
LOKACIJA: Kreativni center Poligon, Tobačna 5, 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

O delavnici

Paper Bits je serija miniaturnih voltage controlled modularnih sintisajzerjev. S svojo preprosto obliko, enostavnim vmesnikom in cenovno dostopnostjo je modulatni sistem Paper Bits praktično in zmogljivo orodje za učenje, ekspretimentrarnje in produkcijo zvoka. Trenutno je na voljo 6 različnih modulov, ki jih, v sodelovanju z Ionano Vreme Moser, razvija Wolfgang Spahn.

Udelženci bodo na delavnici izdelali dva izmed naslednjih modulov, ki jih je moč med seboj povezati:

  • PB101 Sync VCO
  • PB102 Sinus VCO
  • PB201 Step Sequencer
  • PB401 Echo


Kot smo pri Wolfgangu Spahnu že vajeni, bodo moduli izdelani s posebno papirnato tehniko – na papir natiskano shemo vezja položimo na perfboard ter vanj vstavljamo komponente.

O mentorju

Wolfgang Spahn je vizualni umetnik, ki deluje v Berlinu. Njegovo delo vključuje interaktivne instalacije, video umetnost, projekcije in miniaturne drsne slike. Po študiju matematike in sociologije v Regensburgu in Berlinu je osnoval sitotiskarski studio v berlinskem Tachelesu. Vodil je tudi številne umetniške projekte, primer katerih je Schokoladen Mitte, in bil eden od umetnikov v berlinski umetnostni galeriji Meinblau. Trenutno poučuje v Medienwerkstattu v BBK-Berlin ter je izredni predavatelj na oddelku za umetnost Univerze v Paderbornu. Med njegovimi številnimi mednarodnimi razstavami naj izpostavimo Bienale mlade umetnosti v Genovi v letu 2000, razstavo v Narodni galeriji Kosovo v letu 2003, Bienale v Pragi leta 2005, udeležbo na berlinskem Internationales Klangkunstfestu v letih 2008 in 2009, PIXEL09 in 10 v Bergnu na Norveškem, Bienale miniaturne umetnosti v Srbiji leta 2010, zagrebški Media-Scape v istem letu ter berlinski Transmediale v letu 2012.

Prijava in obvezna oprema

VSA MESTA NA DELAVNICI SO ZASEDENA!

Prispevek za dvodnevno delavnico znaša 25 €, ki ga udeleženci poravnajo pred začetkom delavnice. Cena predstavlja izključno stroške materiala (2 modula in konektor za USB napajanje), izdelki ostanejo v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, predhodno znanje ni potrebno. Prijave zbiramo na delavnica@ljudmila.org do zapolnitve mest! Udeleženci naj s seboj prinesejo svoj USB napajalnik.

Delavnica poteka v sodelovanju med Združenjem za razvoj kulture elektronske glasbe Phonotouch, Ljudmilo, laboratorijem za znanost in umetnost, Zavodom Projekt Atol in Poligonom. Izvedbo delavnice je podprlo Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.