Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Pametna oblačila

Delavnica z Arduinom, tekstilnimi vezji in programskimi paketi

Termin: 20., 21. in 22. maj, od 16. do 19. ure

Mentorja: Abigail Stiers in Alexander Gross

Lokacija: Ljudmila, Rimska 8, 1000 Ljubljana

O delavnici: Delavnica bo raziskovala konstrukcijo in možne aplikacije senzorjev. Udeleženci se bodo naučili zgraditi senzorje, ki brezžično komunicirajo z računalnikom in kako izdelati vmesnike za senzorje s programi kot so Processing, pd, max/msp/jitter, openFramework, ... Delavnica bo pokrila osnovne principe različnih upornikov in načine gradnje senzorjev z uporabo vsakdanjih materialov in tekstilnih vezij.

O mentorjih:

  • Abigal Striers je podiplomska študentka smeri Intermedia na univerzi v Maine. V svojem umetniškem delu raziskuje razmerja med mislijo in fizičnim svetom. Trenutno je rezidenčna umetnica CIANTa v Pragi. Na univerzi v Majni je bila asistentka na smeri Novi Mediji. Od leta 2001 vodi delavnice na področju umetnosti in tehnologije za umetnike, študente in otroke.
  • Alexander Gross se ukvarja z umetnostjo, računalništvom, matematiko in novimi mediji. Je strasten raziskovalec potencialov algoritmičnih sistemov. Z uporabo tehnologij novih medijev v svojem delu raziskuje potenicale vsakdanjih sistemov, ki se nam pogosto zdijo samoumevni ter skrivnostih sistemov, ki jih še vedno ni možno razložiti.


Predhodno znanje ni potrebno. Udeleženci morajo na delavnico prinesti svoj računalnik. Delavnica bo potekala v angleščini. Kotizacija 29 EUR pokriva nakup mikrokontrolerjev ter ostale opreme, ki jo bodo udeleženci po delavnici lahko obdržali.Na delavnico se je potrebno predhodno prijaviti do petka 14. maja na naslov mota.museum@gmail.com. Prijavi priložite kratek življenjepis. Število mest je omejeno.

Preberite intervju z umetnikoma tu.

Produkcija: MoTA - Muzej prehodnih umetnosti, SangNoir in koprodukcija Ljudmila. Pametna oblačila so del serije: MoTA produkcijske delavnice.

Program Ljudmila pri KUD France Prešeren Trnovo podpirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in MOL - Oddelek za kulturo.