Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Paloma Kop

Spletna predstavitev in pogovor z Ido Hiršenfelder

DATUM: sreda, 24. november 2021 | 17:00
PRIZORIŠČE: spletni prenos

Paloma Kop: Magnetni terenski posnetki

Digitalni obrok bo ponudil vpogled v zakulisje multimedijske umetniške prakse Palome Kop ter predstavil proces, s katerim je umetnica ustvarila delo Magnetni terenski posnetki (2021) in serijo Elektromagnetna Zemlja, ki še ni zaključena. Danes o elektriki in magnetizmu večinoma govorimo v povezavi s človeškimi tehnologijami, čeprav se vse oblike sevanja in električne aktivnosti pojavljajo povsod v naravi, na Zemlji in v vesolju. Umetnica raziskuje nejasne meje med naravo in stroji ter nove metode opazovanja in raziskovanja okolja z najnovejšimi tehnologijami.

Predstavitvi bo sledil pogovor z Ido Hiršenfelder.

Paloma Kop je videoumetnica in glasbenica, ki za ustvarjanje kompozicij, instalacij in performansov uporablja signalne povratne zanke, elektronsko strojno opremo in hibridne medijske procese. V svojem delu dekonstruira meje med materialnim in elektronskim prostorom; zanimajo jo univerzalije, skupne naravnim pojavom, računalništvu in kaosu. Na Univerzi Alfred je magistrirala iz elektronskih umetnosti, kot izvajalka pa je med drugim sodelovala na festivalu Ibrida*Pluri in filmskem festivalu Ann Arbor ter pri seriji dogodkov Ambient Church. Spletna stran: http://palomakop.tv.

Paloma-Kop-portrait.jpg
Foto: Paloma Kop

Ida Hiršenfelder (beepblip) je zvočna umetnica in arhivistka. Nastopa pod slišnoglasnim imenom beepblip. Z uporabo analogne elektronike, DIY modularnih sintetizatorjev zvoka, terenskih posnetkov in računalniške manipulacije komponira potopitvene psihogeografske zvočne krajine. Njena samostojna albuma Noise for Strings, Vol. 1 (2019) in Noise for Strings, Vol. 2 (2020) sta izšla pri založbi Kamizdat. Trenutno je magistrska študentka sonologije na Kraljevem konservatoriju v Haagu. Splet: https://beepblip.org/. Zvok: https://beepblip.bandcamp.com/.

Naslovka: Dorijan Šiško

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, in Zavod Projekt Atol s podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana.

MOL logo.svg MK logo.jpg