Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Oscilloscope Graphic Artist

Delavnica osciloskopskih grafik v sklopu festivala Vector Hack.

OGA workshop.jpg

DATUM: 6. oktober | 10.00 – 14.00
MENTOR: Philip Baljeu
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54, 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

O delavnici

Projekt Oscilloscope Graphic Artist (OGA) je prvotno oblikoval ameriški programer Mitchell Waite in ga objavil v reviji Popular Electronics. Napravo sestavljajo Time Base oscilator, dva Shape oscilatorja, Detail oscilator, dva fazna izmenjalnika (Phase Shifts), dva multiplikatorja (Multipliers) in signalni mešalnik (Signal Mixer), napaja pa se lahko iz dveh 9V baterij ali preko eurorack napajalnika. Po ravnokar naštetem bi nemara sklepali, da je projekt precej zapleten, vendar je pravzaprav zelo enostavne in primeren tudi za popolne začetnike, ki si želijo ustvarjati računalniško generirane tridimenzionalne grafike z osciloskopom. Na delavnici se bodo udeleženci spoznali z načeli delovanja OGA in sestavili svoj lastni OGA modul.

O mentorju

Phil Baljeu je vizualni in zvočni umetnik samouk, ki za ustvarjanje avdiovizualnih kompozicij uporablja in oblikuje lastne elektronske inštrumente. Baljeu se v svojem delu osredotoča na manipulacijo abstraktnih posnetkov in tekstur, pogosto pa uporablja tudi tradicionalno metaforiko, kot so portreti in arhitektura, ki jih preoblikuje v vesoljske vizualne skulpture in svetlobne slike. Živi v Torontu, Kanada.

Prijava

VSA MESTA NA DELAVNICI SO ZASEDENA!

Zaradi pomanjkanja mest in prevelikega števila prijav, smo se odločili, da se na posamezno delavnico v okviru festivala Vector Hack lahko ista oseba prijavi le enkrat. S tem lahko večjemu številu udeležencev omogočimo udeležbo in enakovredno možnost, da sodeluje vsaj na eni delavnici. Prosim za razumevanje in kolegialnost.

Kotizacija za delavnico znaša 25 € in mora biti poravnana na licu mesta pred začetkom delavnice. Kotizacija krije stroške materialov, končni izdelek ostane v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleščini, predzanje ni potrebno. Število udeležencev je omejeno, zato se, prosimo, prijavite/najavite na delavnica@ljudmila.org.

Kolofon

Delavnica je del festivala Vector Hack, ki poteka v organizaciji Radione, v sodelovanju z Ljudmilo in Zavodom Projekt Atol. Izvedbo v Ljubljani podpirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.