Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Oscar Martin

Oscar Martin: Ekstremni atraktorji // Praktično predavanje in zvočni nastop v sodelovanju s Cirkulacijo 2 in Zavodom Projekt Atol
Datum: Petek, 27. november ob 19.00 & zvočni nastop v soboto, 28. novembra, v Cirkulaciji 2
Lokacija: Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana in Cirkulacija 2, Tobačna

Extreme atractors.png

Na zadnjem Digitalnem obroku letos se bodo udeleženci igrali in podučili o eksperimentalni in algoritmični računalniški glasbi, kompleksnih in kaotičnih sistemih, magičnih matematičnih funkcijah in nojzu. Kot glavno orodje za kodiranje bodo uporabili Pure Data (odprtokodi programski vizualni jezik). Povezovali bodo različne zvočne module in generativne matematične funkcije ter z njimi ustvarili repeticije basovskih linij. Vabljeni na najglasnejši Digitalni obrok letos!

Obvezna oprema: lastni računalnik.

Oscar Martin (Winthertur, 1977) je umetnik, neodvisni raziskovalec in programer, ki deluje v polju algoritmične poetike in raziskav različnih oblik generativnih in kaotičnih sistemov v kontekstu umetnosti: zvočnih umetnosti, instalacij, performansov ter radijske in spletne umetnosti. Martin je ustanovitelj streaming platforme MetaminaFNR in urednik revije UrsonateFanzine, namenjene slišni kulturi in eksperimentalni glasbi. Vodi številne delavnice na teme kreativnih in odprtokodnih orodij (FLOSS), generativnih sistemov in računalniške glasbe. Od leta 2009 je del kolektiva Minipimer.tv resident, ki deluje v okviru art centra HANGAR.ORG. Njegova dela je bilo mogoče videti ali slišati v različnih prostorih, posvečenih sodobni umetnosti, ter na mednarodnih festivalih, med njimi na ženevskem La Batie Festivalu, kolumbijskem Mednarodnem festivalu podob, norveškem Piksel festivalu, nizozemskem Studiu Loos, francoskem Electropikslu, španskem Festivalu eksperimentalne glasbe Sonikas X, nemškem NK-projektu itd.

Izobraževalni program Laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila podpira Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol) in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.