Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

OMSynth MiniLab sintisajzer

Delavnica, na kateri se lahko priučite osnov izdelovanja lastnih elektronskih nojz zvočil, s priznanim ameriškim ustvarjalcem Casperelectronics!

Acideghc.png DATUM: 11. in 12. junij, od 17. do 21. ure // Predstavitev umetnika v torek, 10. junija ob 19. uri // Performans v petek, 13. junija ob 21.30 @MoTa Point, Gosposvetska 12, Ljubljana
TRAJANJE: 8 ur
MENTOR: Peter Edwards aka Casperelectronics
LOKACIJI: Ljudmila, Rimska 8 in MoTA Point, Gosposvetska 12, Ljubljana

O delavnici

Na teoretično-praktični dvodnevni delavnici se bodo udeleženci spoznali z oblikovanjem in izdelavo elektronskih nojz zvočil ter pridobili zadostno znanje (in potreben hardware) za nadaljnjo eksperimentiranje in spoznavanje s širokim razponom delovanja dotičnih sintisajzerjev. Za udeležbo na delavnici ni potrebno predhodno znanje, dobrodošli so tako popolni amaterji kot izkušeni inženirji. Več informacij pa tu.

Delavnica bo razdeljena na tri dele:

 • Prvi dan
  • 1. Izdelava OMSynth MiniLab synthesizer kita. Preprosta zasnova kita uporabniku omogoča hitro izdelavo pri čemer mu ostane več časa za igranje z enostavnimi vezji za produkcijo zvoka. Predstavljene bodo tudi osnove spajkanja in funkcije različnih elektronskih komponent.
  • 2. Izdelava preprostega nojz generatorja, ki reagira na svetlobo. Na tej točki se bodo udeleženci spoznali z delovanjem svojega OMSynth MiniLab sinta, ki za proizvajanje zvoka potrebuje le nekaj osnovnih elektronskih komponent. Predstavljene bodo tudi osnove delovanja elektrike in oscilatorjev.
 • Drugi dan
  • 3. Udeleženci bodo z uporabo operacijskih ojačevalcev in logičnih čipov izdelali svoje lastno “custom-made“ vezje. Debata bo tekla o električni teoriji in nadrobnem obnašanju elektronskih komponent.


MiniLab tech specs:

 • Battery and/or wall powered +&- 5 VDC power supply
 • 3 channel audio mixer
 • 1 Watt audio amplifier and built in speaker and ¼” audio output jack
 • 5 modular potentiometers
 • 3 modular DPDT latching pushbuttons


 • OPOMBA: Osciloskop na sliki ni vključen v kit.


O mentorju

Peter Edwards je ameriški umetnik, glasbenik in mentor, ki od leta 2000 raziskuje področje circuit bendinga in eksperimentalne elektronike ter ju v praksi združuje pod imenom Casperelectronics. Diplomirani kipar trenutno študira elektronsko glasbo in eksperimentalni interface design na Inštitutu za sonologijo v Haagu in na STEIMu v Amesterdamu. Oblikuje in izdeluje elektronska zvočila (kot je napirmer slavni Nova Drone) ter jih kot kite ponuja preko svoje spletne strani Casperelectronics. Redno poučuje tudi o principih hekanja strojne opreme (circuit bending) in objavlja vadnice o elektroniki za ameriško DIY tech revijo Make. Med drugim je s predavanji, delavnicami in nastopi gostoval na elitnih univerzah kot so MIT’s Media Lab, Hasbro Toys, Hampshire College, Skidmore College, New York University, Bloomfield University, Long Beach University, Georgie SOuthern University in na novomedijskih festivalih širom sveta, med drugim na festivalu Piksel (Bergen, Norveška), The OFFF Festival in Pixel Festival (Paris, Francija), Sequences Festival (Reykjavik, Islandija) ter vsako leto na Festivalu Bent (New York & LA, USA).

Prijava

VSA MESTA NA DELAVNICI SO ZASEDENA!

Prispevek za dvodnevno delavnico (skupaj 8 ur) je 30 €. Cena predstavlja izključno stroške materiala, izdelki iz delavnice ostanejo v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, predhodno znanje ni potrebno. Prijave zbiramo na delavnica@ljudmila.org do zapolnitve mest. Na voljo bo tudi nekaj dodatnih OMSynth MiniLab kitov po malce višji ceni (50-60€). Nadobudni udeleženci lahko po želji s seboj prinesejo dodatne elektronske komponente (še posebej so zaželjeni CMOS čipi).