Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Nikola Tesla

Nikola Tesla, vse najlepše za tvoj 158. rojstni dan! \o/ :) Več kot očitno najbolj elektrificirana rojstnodnevna zabava!
Datum: Četrtek, 10. julij ob 21. uri na Ljudmili, Rimska 8

Tesla.jpg Ilustracija: Anastasia (11 let)

Z DIY brezžičnim prenosom energije bomo prižgali luči v spomin na rojstvo eminentnega znanstvenika Nikole Tesle, ki se je rodil 10. julija 1856. Tesli ni bilo usojeno, da bi za časa življenja užival vsesplošno uporabo izjemnega odkritja brezžičnega prenosa energije, s katerim se bodo nekoč napajale naprave v gospodinjstvih, avtomobilih, ladjah, letalih in vesoljskih plovilih.

Od prvega brezžičnega prenosa energije je minilo že 120 let, a takšna tehnologija nepoučenim še vedno zveni, kot neverjetna znanstvena fantastika. Razlogov za to je več. Sam Nikola Tesla je kot razlog za neuporabo tega odkritja navedel naravni zakon. Se morda bližamo točki v času, ko bomo ta zakon presegli?

Na rojstnodnevni zabavi bomo vsi, ki kaj vemo o Teslini tehnologiji, debatirali o tem in ostalih vprašanjih. Vabljeni tudi tisti, ki vas ta tehnologija zanima, vendar o njen ne veste skoraj ali popolnoma nič.