Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Mednarodni razvojni program za umetnike Shaping The Future

Web Cover 1.jpg

O projektu

Prijave so zaključene!

Shaping The Future je mednarodni projekt, v okviru katerega bomo preko odprtega poziva izbrali 16 vizualnih umetnikov iz Slovenije, Italije, Madžarske in Belgije za sodelovanje v izobraževalnem, razvojnem in produkcijskem programu. Umetnike vabimo, da se odzovejo na razpis in do 17. aprila oddajo svoje prijave.

Izbrani umetniki se bodo najprej udeležili 5-dnevnega mednarodnega usposabljanja, ki bo potekalo med 2. in 8. julijem 2023 na Accademia di Belle Arti Aldo Galli v Comu v Italiji. Usposabljanje bo obsegalo 28 ur delavnic in projektnih posvetovanj z mentorji Blažem Miklavčičem, Istvánom Keszeijem, Francescom Pusterlo in Bartom Vandeputom.

Delavnice bodo zajemale nekatera ključna področja, ki prečijo digitalne in materialne ustvarjalne prakse, kot so 3D računalniška grafika, 3D skeniranje, digitalna izdelava, fizično računalništvo, generativni procesi in umetna inteligenca:

● István Keszei: Soustvarjanje z umetno inteligenco (AI Co-Creation)
● Blaž Miklavčič: Uvod v proceduralno 3D računalniško grafiko
● Francesco Pusterla: Od virtualnega do realnega (in obratno)
● Bart Vandeput: Fab labs – posredovanje med digitalnim in fizičnim svetom

Sodelujoči umetniki bodo imeli priložnost, da po končanem usposabljanju razvijejo in razstavijo svoja umetniška dela. Razvoj bo honoriran, pokriti bodo tudi stroški produkcije. V procesu razvoja bodo umetnike individualno usmerjali mednarodni strokovnjaki. Društvo Ljudmila bo izbrane umetnike iz Slovenije podprlo z orodji in tehnično opremo ter jim zagotovilo prostor za ustvarjanje in razstavljanje. Dokončana digitalna umetniška dela bodo med aprilom in majem 2024 razstavljena v virtualni in fizični obliki.

Rok za oddajo prijav je 17. april 2023. Rok za prijavo je podaljšan do 23. aprila 2023. Vse informacije, potrebne za prijavo, so na voljo v razpisu za prijavitelje (v angleščini). Za več informacij se lahko obrnete na info@ljudmila.org.

Shaping the Future je mednarodni projekt, ki ga sofinancira program Ustvarjalna Evropa in je namenjen krepitvi kapacitet vizualnih umetnikov. Partnerji projekta so Accademia di Belle Arti Aldo Galli (IT), Društvo Ljudmila, Univerza za umetnost in oblikovanje Moholy-Nagy (HU) in Cityfab1 (BE). Projekt sofinancira program Ustvarjalna Evropa.

EN V Co-funded by BLACK OUTLINE.png Ljudmila-ČB-logo.jpg ABAG black.png CF1 Black.png MOME Black.png Logotip-MJU-01.jpg MOL logo.svg