Društvo LJUDMILA
Rozmanova ulica 12
1000 Ljubljana
Slovenia
Prostori: osmo/za

Lynne Bruning

Lynne Bruning: Med tradicionalnimi obrtmi in sodobnimi tehnologijami – kako stkati vezi med obema svetovoma? // Predavanje v sklopu Mednarodnega čipkarskega kongresa OIDFA 2016 in v sodelovanju z Slovenskim etnografskim muzejem in Zavodom Projekt Atol

Datum: Petek, 24. junij, ob 18.00 & delavnica v soboto, 25. junija
Lokacija: Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana

2 Bruning Lynne eTextile 1.jpeg

Lynne Bruning je mednarodno uveljavljenja modna oblikovalka in ustvarjalka ter inovatorka na področju nosljive umetnosti, e-tekstilij in prilagodljivih tehnologij. Poznamo jo predvsem po seriji poučnih spletnih oddaj eTextile Lounge, ter kot dolgoletno izvršno producentko legendarnega festivala Burning Man. V svojem delu združuje diplomo iz nevrofiziologije, magisterij iz arhitekture ter raznovrstne tekstilne prakse, ki so globoko zakoreninjene v njeni družinski zgodovini. Tako ustvarjalno združuje svetove znanosti, tekstilij, mode in tehnologije. Njene prepoznavne, inovativne in nagrajene rešitve v tkaninah prepoznavajo več kot zgolj kos blaga ter odpirajo vrata v razumevanje kompleksnejših tehnologij oblikovanja sodobnih interaktivnih površin.

V sklopu Mednarodnega čipkarskega kongresa OIDFA bo Lynne, ki se je lani v Sloveniji učila o tradicionalnih načinih izdelovanja idrijske čipke, spregovorila o možnostih povezovanja tradicionalnih čipkarskih tehnik z sodobno tehnologijo ter na konkretnih primerih predstavila atraktivne načine njihovega združevanja.

Predavanje poteka v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem, Mednarodnim čipkarskim kongresom OIDFA in Zavodom Projekt Atol, podprlo pa ga je Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana in Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji.


US-embassy ALT-1.jpg