Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Lina Rica x Aljoša Tarandek & A:part

Ricaxtarandek.png

O dogodku

V2V: Lina Rica x Aljoša Tarandek & A:part:
29. oktober, ob 20:00
@ osmo/za, Slovenska 54 (8. nadstropje), Ljubljana

FB DOGODEK

V seriji dogodkov PifLab: V2V se v avdio-vizualnem performansu povezujeta ustvarjalca Lina Rica in Aljoša Tarandek v sodelovanju z A:part.
Real-time vizualizacije bodo nastajale z uporabo analognih naprav in tehnike video feedbacka. Vizualni del performansa bo z glasbenim live actom opremil duo Stagnat.

CV

Lina Rica (1980) je intermedijska umetnica, ki deluje na področju instalacij z uporabo videa, grafike, fotografije in animacije. V svojem delu obravnava družbene procese preteklih in sedanjih svetov ter njihove vplive na posameznika. Leta 2008 je zaključila študij grafike na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu. Njena dela so predstavljena in objavljena na regionalni in mednarodni ravni in so del zbirke MGLC, Oficina Arara, Critical Mass Portfolio in Femicomix Portfolio. Za svoje grafike je prejela več nagrad. Med leti 2012 in 2016 je skupaj z Boštjanom Čadežem vodila društvo za produkcijo in promocijo sodobne umetnosti in galerijski prostor GaleRica v Makarski. Z video performensi je nastopala na več festivalih in dogodkih v klubih in avtonomnih kulturnih centrih, in sodelovala z več umetnicami in umetniki. Od leta 2019 je del audio-vizualnega eksperimentalnega ansambla Marta Fakuch, od leta 2020 pa del audio-vizualnega tria Etceteral. Trenutno živi in dela v Ljubljani. IG

Aljoša Tarandek iz skupine A:part, ki sestoji iz navdušencev analogne, večinoma odpisane tehnologije. Poleg Aljoše v skupini delujejo Hana Uma Žagmajster, Peter Kalinski, Nina Lang, Selena Benedikt in Gregor Kocjančič sestavljajo kolektiv umetnikov iz Slovenija, usmerjen v svojevrsten pogled svetlobnih instalacij in vizualnih predstav. Na svojih nastopih uporabljajo video in avdio sintezo ter številne druge analogne mehanizme, ki se vključijo v predstavo. S kombiniranjem vektorske sinteze, z uporabo osciloskopa in skozi kompozitni video in vizualizirani zvok ustvarjajo nenavadne oblike svetlobe in sence, povezane z okoljem. V tem osupljivem času izumov se vračajo naprej in nazaj z namenom izbrisa in izničevanja meja.

Stagnat - Iz podalpskega drobovja hromeč duo, (ne)znan pod imenom Stagnat, svoje poslušno neposlušne ritme črpa iz svojskega, žareče svetlega mikrokozmosa. Produkt je spontan, temnejše obarvan techno, s kaotično noto ptičjega petja,pot v sivo jutro, z uporniško noizerskim spletom okoliščin.

Kolofon

Srečanja organizira Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost v sodelovanju s Konzorcijem osmo/za. Dogodke podpirata JSKD in Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana. Posamezne izvedbe srečanj podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Evropski regionalni razvojni sklad.

Podpora: Stripcore/Forum