Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Laboratorij Svetlobne gverile 2019


TERMIN: 23.─24. in 30.─31. marec 2019 | 10.00─18.00
TRAJANJE: 8 ur
MENTORJI: Tilen Sepič in Luka Frelih
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana
PRIJAVA: core@mail.ljudmila.org; info: 031 401 556

Lab svetlobni.jpg

O delavnici

Laboratorij Svetlobne gverile se posveča tudi izobraževanju na področju svetlobne umetnosti in novih tehnologij. Letos bodo na delavnici umetniki lahko poglabljali svoje znanje na področju interaktivnosti oziroma pametnih naprav. Na delavnici se bodo udeleženci spoznali z možnostmi uporabe cenovno dostopnih mikrokontrolerjev – modulov, občutljivih na dotik in približevanje – ki se uporabljajo za interakcijo s svetlobo in zvokom. Z dotikanjem ali gibanjem lahko s pomočjo teh naprav upravljamo s predmeti, ki nam odgovarjajo s svetlobno-zvočnimi vzorci. Udeleženci delavnice bodo raziskovali možnosti ter aplikacijo novih interaktivnih uporabniških izkušenj.

Na prvem srečanju se bodo udeleženci podrobneje spoznali z mikrokontrolerji in možnostmi njihove praktične uporabe. Udeleženci se bodo razdelili v tri skupine; vsaka bo nato zasnovala in izvedla samostojen projekt, ki bo spomladi na ogled na festivalu Svetlobna gverila v Ljubljani.

2019

  • Neža Jurman - Urbano oklevanje (interaktivna svetlobna instalacija) | Novi trg, Ljubljana
  • Marko A. Kovačič - Kolesarnica in Urbano neprevozno sredstvo v sodelovanju z Jako Kušarjem Ježem in ekipo Svetlobne gverile | Trg francoske revolucije, Ljubljana
  • Trio fantasticus Borut Miha Borut Pot v neznano | okolica Novega trga, Ljubljana


Sodeloujoči na delavnici: Marko Batista, Lavoslava Benčić, Matej Bizovičar, Doroteja Erhatič, Tonja Gašperlin, Janez Grošelj, Neža Jurman, Kristina Kokalj, Miro Križman, Marko A. Kovačič, Denis Mavrič in Teja Tegelj

Sodelujoči izven delavnice: Jaka Kušar Jež in Borut Miha Borut

O mentorjih

Tilen Sepič je multidisciplinarni oblikovalec in intermedijski umetnik, samozaposlen v kulturi. Deluje na področjih produktnega oblikovanja, oblikovanja svetlobe, interaktivne studijske fotografije, oblikovanja doživetij ter interaktivnih instalacij na osnovi svetlobe in zvoka.

Luka Frelih je računalniški programer in umetnik, ustanovni član Ljudmile, heker s posebno naklonjenostjo prostemu programju in snovalec spletnih strani. Sodeloval je v mnogih projektih, ki povezujejo tehnologijo in umetnost: med drugim je član zasedbe Theremidi Orchestra, Makrolaba, ASCII Art Ensemble in soavtor več pionirskih net.art skupnostnih projektov.

Prijave

Brezplačna delavnica je namenjena udeležencem z ustreznimi predznanji ter izkušnjami na področju umetnosti. Število udeležencev je omejeno. Prijave s portfolijem na: core@mail.ljudmila.org; info: 031 401 556.

Organizacija: Strip Core/Forum Ljubljana v koprodukciji z Društvom Ljudmila, konzorcijem osmo/za in RogLab/MGML. Delavnico podpirata Ministrstvo za kulturo in MOL - oddelek za kulturo. Laboratorij je del aktivnosti mreže EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Ustvarjalna Evropa.

Eu flag creative europe co funded pos rgb right web.jpg EASTN-DC logo.png