Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Laboratorij Svetlobne Gverile: BEAM TEAM & Aleš Zupanc

TERMIN: 10. feb.─13. april 2020 | 16.00─20.00
MENTORJI: Stella Ivšek, Anja Romih(BEAM TEAM) in Aleš Zupanc
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana
PRIJAVA: core@mail.ljudmila.org; info: 031 401 556

FB DOGODEK

SGL 2020 1.jpg

O delavnici

Del programa Laboratorija Svetlobne gverile je posvečen neformalnemu izobraževanju umetnikov na področju novih tehnologij. Letošnjo delavnico bosta vodili Stella Ivšek in Anja Romih, mladi multimedijski umetnici, ki delujeta v tandemu Beam Team. Rezultat delavnice, ki bo obsegala 10 terminov in bo potekala ob ponedeljkih, bo interaktivna avdio-vizualna instalacija: udeleženci bodo izdelali objekt za projekcije in se lotili video mapiranja, pri čemer bo posebna pozornost namenjena tudi vključitvi programiranih svetlobnih teles ter izdelavi analognega vmesnika, ki bo omogočal manipulacijo z lučmi in projekcijami – pri tem segmentu bo strokovno pomoč nudil programer Aleš Zupanc.

Udeleženci se bodo na delavnici spoznali z zakonitostmi prostora oz. oblikovanjem site-specific umetniških del, součinkovanjem med svetlobo in projekcijo, programiranjem luči ter ustvarjanjem gibljivih podob v živo. Izbrana dela, nastala na delavnici, bodo kot performativne avdio-vizualne strukture predstavljene v javnem prostoru tako ob odprtju festivala kot na rednih tedenskih ponovitvah.

O mentorjih

BEAM TEAM (5237 – Stella Ivšek in SMECH – Anja Romih) sta multimedijski umetnici, ki se ukvarjata z vizualizacijo zvoka, video animacijo in video montažo, ter se kot VJ-ki že več let pojavljata na različnih glasbenih in umetniških festivalih in klubskih dogodkih. Kot VJ dvojec sta prvič nastopili leta 2018 (Festival Fotopub, Festival Sonica, Festival Grounded), v 2019 pa na festivalu Ment, festivalu Fotopub in glasbenih festivalih od:vod in DNBK. V sodelovanju z Ljudmilo kurirata mesečna srečanja ustvarjalcev s področja video umetnosti, instalacij in vizualizacij V2V (video to video), katerega namen je vzpostaviti pogoje za intenzivnejše in trajnejše sodelovanje, razvijanje in povezovanje lokalne ustvarjalne skupnosti. Za projekt 5237xSMECH: Ment 2019 sta prejeli priznanje za odlično slovensko oblikovanje Brumen 2019. ALEŠ ZUPANC je dober poznavalec sodobnih tehnologij in digitalnih orodij; deluje predvsem kot programer in razvijalec aplikacij.

Prijave

Brezplačna delavnica je namenjena udeležencem z ustreznimi predznanji ter izkušnjami na področju umetnosti. Število udeležencev je omejeno. Prijave s kratkim cv-jem in portfolijem pošljite na: core@mail.ljudmila.org; info: 031 401 556 (Katerina)

Organizacija: Strip Core/Forum Ljubljana v koprodukciji z Društvom Ljudmila in konzorcijem osmo/za. Delavnico podpirata Ministrstvo za kulturo in MOL - oddelek za kulturo.