Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Kohlweis & Vrenko : Delavnica Dirty Module

Delavnica umazanih for in radikalnih Eurorack užitkov!.

Dirty module cover2.PNG

DATUM:TBA
MENTORJA: Klemens Kohlweis & Staš Vrenko
LOKACIJA: osmo/za, Slovenska 54 (8. nadstropje), 1000 Ljubljana
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org

O delavnici

V okolju intenzivne DITOksikacije na lanskoletnem PIFcampu sta Klemens Kohlweis in Staš Vrenko na osnovi Radical Chipa Johna Richardsa (aka Dirty Electronics), zasnovala Dirty Module - algoritmični wavetable oscillator v 4HP Eurorack formatu!

Radical Chip je programirani PIC mikroprocesor, ki preko 9-ih manipulabilnih one-linerskih algoritmov prebira 5 shranjenih wavetableov, kar omogoča plejado odprtih zvočnih možnosti, uporabnih za tonalne, perkusivne, teksturalne in dronerske namene. Dirty modul Radical chip v svoje vezje integrira dobesedno in ga odzvanja v strukturi in zvočnih možnostih. Modul je možno upravljati z dvema potenciometroma za manipuliranje algoritma in gumbom za spreminjanje kombinacije algoritma in waveforma, preko treh CV vhodov in dveh potenciometrov za nižanje vhodnih CV signalov.

Na delavnici boste lahko pod mentorstvom Kohlweisa in Vrenka poleg Dirty Modula izdelali tudi enostavno, a vzdržljivo ohišje z lesenimi vodniki in DIY napajalnik za vaš (novi) Eurorack sistem. Vsak kit bo pospremil tudi unikatno oblikovan 3D-tiskan sprednji panel.

O mentorjih

Klemens Kohlweis je umetnik in izdelovalec orodij. Gradi zvočne instalacije, ki vključujejo različne tehnike, od doma narejenih elektronsko krmiljenih pihal do z lepilnim trakom zaščitenih zvočnikov na shekanih robotskih sesalnikih. Kot del kolektiva »anulla« nastopa na koncertih/performansih z apropriacijo vsakdanjih predmetov in v letu 2019 delal na odrskem in zvočnem oblikovanju za gledališko produkcijo »Sindikat globalne umetne inteligence«. Trenutno zaključuje študij na Akademiji lepih umetnosti Dunaj in dela kot pedagoški delavec v dunajskem Tehničnem muzeju.

Staš Vrenko je medijski umetnik, glasbenik in oblikovalec elektronskih instrumentov. Magistriral je na oddelku za kiparstvo na ALUO v Ljubljani (cum laude) in za magistrsko delo prejel študentsko Prešernovo nagrado. Njegova umetniška praksa združuje različna polja umetnosti, s poudarkom na raziskovanju zvoka, elektronskih medijev in tehnologij, kineticizma in performativnosti. V zadnjih letih se je predstavil z več samostojnimi projekti: Plošča (Kino Šiška), Zanke v prenosu (osmo/za), Tehnike posvojitve (P74) in Veznik (MoTA). Razstavljal je tudi na več skupinskih razstavah, mdr. na mednarodnem festivalu Agora Creative (Grenoble), MFRU_25, Kiblix, mednarodnem festivalu Svetlobna Gverila, v Galeriji Vžigalica, Galeriji Škuc,v sklopu projekta Liminale na U3| 7. Trienale sodobnih umetnosti v Sloveniji (SCCA Ljubljana), in drugje.

Prijave

Število udeležencev je omejeno. Prijave zbiramo do nedelje, 22. marca, na: delavnica@ljudmila.org. Delavnica bo potekala v angleščini in je primerna tudi za začetnike, zaželeno pa je znanje spajkanja.

Kotizacija za udeležbo delavnice znaša 55 € in krije stroške materialov za izdelavo modula, ohišja in napajalnika, ki ostanejo v vaši lasti. V primeru, da bi na delavnici radi izdelali samo modul, to navedite ob prijavi, kotizacija pa v tem primeru znaša 45€.

Kolofon

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol, s podporo Ministrstva za kulturo in Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana.

Zahvala: John Richards (aka Dirty Electronics), Rampa Lab.