Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

KodoVŽivetja 2021


Mesečna srečanja skupnosti za Live coding

V letu 2020 smo pod imenom KodoVŽivetja začeli z novo serijo srečanj v sklopu PIFlab, ki jo v okrepljeni programski izvedbi nadaljujemo v letu 2021. Posvetili se bomo kodiranju v živo (Live coding), pri katerem je na ogled drobovje softvera, ki v živo generira glasbo in/ali sliko, prav tako v živo pa ga nastopajoči spreminjajo, do- in raz-grajujejo.

Kodiranje v živo ponuja dostopno in vključujočo izkušnjo digitalnega nastopa, s katero podiramo meje med programiranjem in igranjem, kompozicijo in improvizacijo, rušimo pa tudi pregrade med občinstvom in izvajalci, saj z vpogledom v zaslon nastopajočega pokukamo tudi v principe, metode in algoritme, ki proizvajajo zvočno, vizualno ali sinestetično izkušnjo, ki smo ji priča.

Izmenjavali si bomo izkušnje, interese in vprašanja, spoznali orodja in programske jezike, namenjene kodiranju v živo, se v njih preizkusili in tako drug ob drugem osvojili osnove te zabavne, intrigantne in multidisciplinarne zvrsti improviziranih audio-vizualnih nastopov ter zgradili aktivno domačo celico široke skupnosti Live koderjev po svetu.

V pomoč pa nam bosta izkušena navigatorja po vodah tehnološke umetnosti, dva Lukata - Frelih & Prinčič.

Prihodnja srečanja

1. srečanje KodoVŽivetja Ljudmila-delavnica.jpeg

DATUM: sreda, 6. januar 2020 | 18.00
LOKACIJA: interneti
STREAM: ARNES Jitsimeetup

Kodiranje zvočne krajine v živo

S pomočjo zvočnih posnetkov iz berlinske zvočne krajine bomo ustvarjale_i in poustvarjale_i zvočna doživetja v odprtokodnem programu TidalCycles.

Delavnica je namenjena začetnicam in začetnikom kodiranja v živo, saj bomo na delavnici po kratkem uvodu v zvočne krajine spoznali vse korake, od snemanja zvoka na javnih površinah do urejanja zvočnih posnetkov v odprtokodnem programu Audacity ter uporabe posnetkov za izgradnjo zvočnih doživetij s kodiranjem v živo. Pri kodiranju bomo uporabljali program TidalCycles.

TidalCycles si lahko pred pričetkom delavnice prenesete in namestite s pomočjo navodil za namestitev oz. pridite na namestitveno uro v torek 5. januarja 2021 ali uro pred začetkom delavnice.

O MENTORICI:
Maja Kraljič je spletna razvijalka, ki gradi feministični internet z odprtokodnim programjem. V svojem prostem času vodi digitalne delavnice, raziskuje kodo, se igra z glasbo, filmom in 3D prostori. Maja je del berlinske koderske skupnost in je članica Lezbično-feministične Univerze.

PRIJAVE:
Svoje prijave s kratkim življenjepisom (1-2 stavka) in motivacijo za udeležbo pošljite do 4. januarja na: delavnica@ljudmila.org. Udeležba na delavnici je brezplačna, število mest na delavnici pa je omejeno.

Kolofon

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost v sodelovanju s konzorcijem osmo/za. Dogodke podpira Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana. Projekt je del partnerske mreže On-the-Fly, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Ustvarjalna Evropa.