Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

KodoVŽivetja


Mesečna srečanja skupnosti za Live coding

Letos pod imenom KodoVŽivetja začenjamo novo serijo srečanj v sklopu PIFlab. Posvetili se bomo kodiranju v živo (Live coding), pri katerem je na ogled drobovje softvera, ki v živo generira glasbo in/ali sliko, prav tako v živo pa ga nastopajoči spreminjajo, do- in raz-grajujejo.

Kodiranje v živo ponuja dostopno in vključujočo izkušnjo digitalnega nastopa, s katero podiramo meje med programiranjem in igranjem, kompozicijo in improvizacijo, rušimo pa tudi pregrade med občinstvom in izvajalci, saj z vpogledom v zaslon nastopajočega pokukamo tudi v principe, metode in algoritme, ki proizvajajo zvočno, vizualno ali sinestetično izkušnjo, ki smo ji priča.

Izmenjavali si bomo izkušnje, interese in vprašanja, spoznali orodja in programske jezike, namenjene kodiranju v živo, se v njih preizkusili in tako drug ob drugem osvojili osnove te zabavne, intrigantne in multidisciplinarne zvrsti improviziranih audio-vizualnih nastopov ter zgradili aktivno domačo celico široke skupnosti Live koderjev po svetu.

V pomoč pa nam bosta izkušena navigatorja po vodah tehnološke umetnosti, dva Lukata - Frelih & Prinčič.


Prihodnja srečanja

2. srečanje KodoVŽivetja

Kodovživetja-1.jpg

DATUM: torek, 10. marec 2020 | 18.00
LOKACIJA: @ osmo/za, Slovenska 54 (8. nadstropje), Ljubljana

Na drugem srečanju nam bo Luka Prinčič predstavil live coding v okolju Supercollider z uporabo knjižnice JITLib. Blaž Pavlica bo poročal o šoli kodiranja v živo, ki se je bo udeležil v Budimpešti. Slišali in videli pa bomo tudi kratke nastope udeležencev, natrenirane za domačo nalogo.

https://supercollider.github.io/

https://doc.sccode.org/Overviews/JITLib.html

http://www.livecoding.school/

Priporočamo udeležbo z lastnim prenosnikom.


1. srečanje KodoVŽivetja

Sonic pi.png

DATUM: sreda, 19. februar 2020 | 18.00
LOKACIJA: @ osmo/za, Slovenska 54 (8. nadstropje), Ljubljana

Na prvem srečanju se bomo spoznali med sabo, seznanili se bomo z mednarodno livekodersko organizacijo TOPLAP, na projektor in zvočnike pa bomo priključili Sonic PI, enostavno, prosto in zmogljivo orodje, primerno tako za prve korake v živo programiranje kot tudi za pot proti daljšim in večplastnim skladbam ter eksperimentom. Priporočamo udeležbo z lastnim prenosnikom.

Udeležba

Srečanja so odprta za širšo zainteresirano javnost.

Kolofon

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost v sodelovanju s Konzorcijem osmo/za. Dogodke podpira Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana.