Društvo LJUDMILA, Slovenska 54
OSMO nadstropje, Avtotehna

pošta: Rozmanova 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenia
e: info@ljudmila.org
t: +386 1 426 9530
f: +386 1 426 9531

pon,tor,čet,pet 9h-14h
vstop prost

Klemens Kohlweis in Andreas Zißler

zvočni performans

DATUM: torek, 29. december 2020 | 20.00
LOKACIJA: spletni prenos

FB dogodek

DD-Klemens-Andreas.jpg

O dogodku

Klemens Kohlweis je umetnik in izdelovalec orodij. V instalacijah uporablja zvok na raznolike načine – od uporabe avtorske elektronike za igranje pihalnih instrumentov do pritrjevanja zvočnikov na robotske sesalnike.

Andreas Zißler je študiral umetnost in arhitekturo na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju in je izučen finomehanik. V svoji umetniški praksi se ukvarja z digitalizacijo in avtomatizacijo okolja, z opazovanjem in razmišljanjem o lastnih delovnih praksah pa ustvarja produktivne povratne zanke. Njegova interdisciplinarna praksa prehaja med performansom, zvočno umetnostjo, medijsko umetnostjo in arhitekturo.

Kot člana kolektiva »anulla« sta razvila koncerte in performanse, ob tem pa iskala nenavadne načine uporabe vsakdanjih predmetov. V zadnjem času sta izdelala scenografijo in zvočno podobo za gledališko produkcijo ‘Union of Global Artificial Intelligence’ (2019/2020).

Njun nastop bo z usmerjenimi zvočniki in apropriirano gospodinjsko elektroniko odzvanjal globine nerazkritega prostora globoko pod mestom Dunaj.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, in Zavod Projekt Atol s podporo Ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana, Oddelek za kulturo.

Mk-logo.png   MOL logo.svg